Provinciale subsidie voor 9 Oost-Vlaamse sociale verhuurkantoren

    19 december 2019

    GENT/NINOVE – De provincie Oost-Vlaanderen investeert dit jaar € 296 000 in de Oost-Vlaamse sociale verhuurkantoren (SVK’s) om meer woningen te verhuren. Het SVK Zuid-Oost-Vlaanderen ontvangt € 123.000 voor 114 woningen.

    De provincie stimuleert de groei van de sociale verhuurkantoren (SVK’s) omdat iedere Oost-Vlaming recht heeft op een kwaliteitsvolle woning. De kantoren huren woningen op de private woonmarkt en verhuren ze door aan woonbehoeftige gezinnen.

    In 2019 vonden 261 Oost-Vlaamse gezinnen een thuis via een sociaal verhuurkantoor. In 2020 streven de kantoren samen naar 268 nieuwe woningen. De laatste 3 jaar kenden de Oost-Vlaamse SVK’s een groeipercentage van 15 %. Dit ligt 5 % hoger dan het Vlaamse gemiddelde en zo is provincie Oost-Vlaanderen de sterkste stijger in de sector.

    SVK Zuid-Oost-Vlaanderen ontvangt een subsidie van 123 000 EUR voor 114 nieuwe woningen. Het werkingsgebied strekt zich uit van Aalst tot Zwalm. Ninove en Ninove-Welzijn zijn lid van deze koepel.

    In Ninove telde SVK Zuid-Oost-Vlaanderen 55 huurwoningen in 2018.

    Info: SVK Zuid-Oost-VlaanderenProvincie Oost-Vlaanderen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons