Reveil op drie begraafplaatsen

    29 oktober 2019

    NINOVE – Drie plaatselijke harmonieën nemen het voortouw om 1 november letterlijk en figuurlijk nieuw leven in te blazen. Daarmee neemt Ninove voor de vierde keer deel aan dit initiatief van de vzw Reveil. Dit is een non-profitproject, dat mensen dichter bij elkaar brengt met muziek en lokale levensverhalen.

    In de wereld van vzw Reveil is een begraafplaats geen kille plek, maar een verzamelplaats waar duizenden verhalen de wortels van een gemeente vormen. De organisatie won dit jaar de Vlaamse Cultuurprijs en moedigt artiesten aan om 1 november nieuw leven in te blazen.

    In bijna 1 op de 3 gemeenten dompelen muzikanten, fanfares, dichters en verhalenvertellers hun lokale begraafplaats onder in een warme gloed van ingetogen muziek, poëzie en lokale levensverhalen. Zo is een reveilmoment een eerbetoon aan de wortels van elke gemeente, met het diepste respect voor elke overtuiging.

    Voor de vierde keer doet ook Ninove mee aan het initiatief. Op drie begraafplaatsen neemt de plaatselijke harmonie het voortouw voor een reveil:

    • Appelterre-Eichem (Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia + Gezinsbond + koor Sint-Gertrudis + koor In Dulci Jubilo 2000 + toneelvereniging WIK + Samana + Strijdersbond voor de Vrede);
    • Aspelare (KEVA + Davidsfonds);
    • Meerbeke (Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia).

    Praktisch

    • Datum en tijdstip: vrijdag 1 november, van 17 uur tot 18 uur (zonsondergang).
    • Plaatsen: de begraafplaatsen van Appelterre-Eichem (J.B. Van Langenhaeckestraat/Molenveldweg), Aspelare (Daalstraat) en Meerbeke (Hemelrijk).
    Bij gunstige weersomstandigheden zal de Reveil vanop het kerhof in Meerbeke (Hemelrijk) live te volgen zijn op Ninofmedia Tv vanaf 17 uur.

    https://www.ninofmedia.tv/livestream

    Info: vzw Reveil.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons