Risicopatiënten zijn nu aan de beurt voor vaccinatie

    14 mei 2021

    NINOVE – De vaccinatiecampagne komt op kruissnelheid. Alle inwoners van 65 jaar of ouder hebben hun eerste vaccin gekregen of zijn hiertoe uitgenodigd. Momenteel krijgen de risicopatiënten hun uitnodiging voor de vaccinatie.

    Het zijn de mutualiteiten en huisartsen, die de groep van de risicopatiënten hebben bepaald. Je kunt tot deze groep behoren zonder het zelf te weten, bijvoorbeeld omdat je een bepaalde medicatie neemt.

    De lijst van risicopatiënten valt onder het medisch beroepsgeheim. Het vaccinatiecentrum kan hierover geen informatie geven.

    Prioritair

    De risicopatiënten worden uitgenodigd en gevaccineerd volgens leeftijd: van oud naar jong. Ook zwangere vrouwen ontvangen momenteel een uitnodiging. De huisartsen plaatsen hen op de prioritaire lijst

    Burgemeester Tania De Jonge: “We krijgen heel wat vragen van mensen, die jongere mensen kennen die al voor hen zijn uitgenodigd. Dat kan dus zijn omdat ze zijn opgelijst als gezondheidsmedewerker, zwanger zijn, een essentieel beroep hebben (operationele politieman) of omdat ze als risicopatiënt zijn gemarkeerd. Wij volgen alvast de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Als burgemeester wil ik nog eens iedereen oproepen om in te gaan op de uitnodiging. Het doet mij ook veel plezier, dat de mensen die reeds aan bod kwamen, vol lof zijn over de organisatie en de inzet in het vaccinatiecentrum.”

    Na de risicopatiënten en de zwangere vrouwen komen de mensen aan de beurt tussen 18 en 64 jaar, zonder onderliggende aandoening. Ook hier wordt gewerkt volgens leeftijd.

    Als je ouder bent dan 65 en nog geen uitnodiging ontving, neem je best contact op met het vaccinatiecentrum via het gratis nummer 0800-20 507.

    Info: alles over risicopatiënten de inschatting wanneer jij aan de beurt bent vind je op Laat je vaccineren.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons