Ninove belooft inspraak in ruimtelijke planning

    21 december 2022

    OOST-VLAANDEREN – Met vier andere Oost-Vlaamse steden en gemeenten ondertekende Ninove maandag 19 december het Europees charter voor ‘participatieve democratie in ruimtelijke planningsprocessen’.

    De provincie Oost-Vlaanderen ondertekende dit charter al in 2018. Nadien volgden Deinze, Herzele en Sint-Niklaas. Nu volgen opnieuw vijf Oost-Vlaamse steden en gemeenten: Buggenhout, Gent, Maldegem, Ninove en Wetteren.

    Lokale experts

    Gedeputeerde An Vervliet (N-VA – gedeputeerde voor ruimtelijke planning: “Ruimtelijke planning heeft een directe impact op de kwaliteit en de leefruimte van elke Oost-Vlaming. We betrekken omwonenden als lokale experts en nemen hun inbreng mee om betere beslissingen te kunnen nemen. We doorlopen ruimtelijke planningsprocessen met en niet alleen voor de mensen.”

    Ninove

    Katie Coppens (Samen – schepen voor ruimtelijke ordening): “Door de burger in de ruimtelijke ontwikkeling zijn mening te laten geven bij de opmaak van visies en de verdere uitwerking ervan, creëren wij een draagvlak tussen de bevolking en de politieke beleidsmakers. Dat heeft een enorme meerwaarde. Om zoveel mogelijk mensen te betrekken proberen we zowel fysiek (via bv. via workshops) als online (via ons digitaal platform mijn.ninove) te werken.”

    De provincie is verheugd, dat Ninove, Buggenhout, Gent, Maldegem, en Wetteren deze boodschap ook naar buiten brengen en participatie verankeren in hun beleid. Ze doet een warme oproep aan andere Oost-Vlaamse steden en gemeenten om resoluut te kiezen voor een werking, waarbij participatie een volwaardig onderdeel is.

    Info: Europees chartermijn.ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons