’t Is goed in ’t eigen hert te kijken

  23 juni 2022

  NINOVE – In de titel staat de Facebook-overpeinzing van Karolien De Roose (N-VA), nadat ze tijdens de gemeenteraad van 20 juni een tijdelijk monsterverbond van meerderheid en Forza-oppositie over zich heen kreeg.

  Als toekomstige leerkracht Nederlands kent het N-VA-raadslid duidelijk haar klassiekers. Iets minder goed kent ze blijkbaar de standpunten, die haar partij in het verleden innam ten aanzien van de inplanting van het winkelcentrum Ninouter.

  Cynisch

  Ze wou tijdens een interpellatie eigenlijk weten hoe het zat met de herstellingen op de omleidingswegen na de werkzaamheden aan de Brakelsesteenweg. Maar eerst had ze nog een sneer aan het adres van burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) en schepen Alain Triest (Open VLD) in de aanbieding.

  “Alhoewel het stadsbestuur meer dan € 50.000 heeft uitgegeven aan juridische procedures tegen de totstandkoming van het project Ninouter, was het via de burgemeester en schepen Triest heel prominent aanwezig bij de opening van het winkelcentrum. Bij heel veel Ninovieters kwam dat nogal cynisch over. Mitiska heeft met € 250.000 de goodwill van het stadsbestuur afgekocht en voor dit geld danst de beer blijkbaar al eens graag. Het winkelcentrum van Ninove loopt leeg, maar de schepen van middenstand is laaiend enthousiast over de komst van de vele grote ketens en multinationals aan de stadsrand en de bijhorende verkeersproblemen.”

  Lieven Meert (Samen) ging nog een stap verder en nam de termen ongepast en hypocriet in de mond.

  Programma

  Waarop Guy D’haeseleer (Forza Ninove) het geheugen van Karolien De Roose even opfriste met het standpunt van haar partij ten aanzien van het winkelpark. Hij citeerde uit een N-VA-brochure van 2014 en na hem deed ook zijn partijgenote Ilse Malfroot dat met een duidelijk genoegen breed over. “Toen was de N-VA positief over Ninouter. Wij zijn daar als eersten tegen in het verzet gegaan.”

  Ook schepen Triest liet haar aantijgingen niet over zijn kant gaan. “Zeker niet van een partij, die jarenlang heeft geijverd voor dat dossier. Ik ben al blij, dat je niet om mijn ontslag vraagt.”

  Het excuus, dat ze maar sinds 2018 deel uitmaakt van de N-VA en zij een heel andere visie heeft, maakte weinig indruk.

  Oorlog

  Overigens hadden de schepen en de burgemeester een uitleg voor hun aanwezigheid. “We hebben een oorlog verloren, door de beslissing van hogerhand. Je kunt kwaad blijven of er het beste van proberen te maken om de stadskern en Ninouter compatibel te maken. Daarom waren wij aanwezig, om die synergie te vinden.”

  En de interpellatie zelf?  Tijdens de daaropvolgende discussie probeerden de verschillende fracties elkaar nog de zwarte piet door te spelen. Maar schepen Vande Winkel (Samen) kon ook wel antwoorden op de initiële vragen.

  Het stadsbestuur is op de hoogte van de schade door de wegomleggingen en zal de herstellingen uitvoeren, de weggenomen asverschuivingen op de Aardeweg komen niet terug.

  Het hele debat kun je hierboven herbekijken.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons