4de Ninoofs recreatief petanquetoernooi start na paasvakantie

    28 maart 2024

    NINOVE – De loting voor de 4de editie van dit toernooi had woensdag 27 maart plaats in ’t Sportstekske.

    De cafetaria van de Ninoofse sporthal was goed gevuld voor de pouleverdeling van het recreatief petanquetoernooi. Uiteindelijk hebben 29 ploegen zich ingeschreven uit zowat alle dorpen en wijken van Ninove en de deelgemeenten. Voor de eerste maal tekent ook een voltallige damesploeg present met de ‘Rendestede Ladies’.

    Poules

    In een eerste ronde zijn alle ploegen verdeeld over 4 poules. In elke poule komen geen ploegen van dezelfde locatie tegen elkaar uit. Alle ploegen nemen het per poule tegen elkaar op in een heen- en een terugwedstrijd. Deze eerste ronde start na de paasvakantie en loopt tot midden juli.

    In totaal gaan het om meer dan 200 wedstrijdjes op verschillende locaties her en der in Ninove en de deelgemeenten. Je kunt alles volgen op de FB-pagina Petanque Ninove.

    Finales

    Vanaf augustus vindt de tweede ronde plaats, met rechtstreekse uitschakeling. Hierbij komen alle ploegen op basis van het klassement van de eerste ronde uit in 3 categorieën: de Champions League, de Sub League en de Fun League.

    Na de achtste, kwart- en halve finales moet dit alles uitmonden in een apotheose op autovrije zondag 22 september. De 3 grote en 1 kleine finale hebben opnieuw plaats op een speciaal aangelegd tijdelijk petanqueterrein op de Graanmarkt.

    Info: Petanque Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons