De laatste doet het licht uit

    14 februari 2023

    POLLARE – De verlichting van het kunstgrasveld aan de Pollarebaan blijft volgens Karolien De Roose (N-VA) ’s nachts regelmatig aan. Zij interpelleerde daarover de schepen voor sport Marc Torrekens (Open Vld).

    Van dinsdagavond 07/02 tot woensdagochtend 08/02 bleef opnieuw de verlichting op het kunstgrasveld in Pollare de hele nacht branden”, aldus het N-VA-raadslid tijdens de gemeenteraad van 13 februari. “Dat is eerder al vaker gebeurd. Terwijl men overal de straatverlichting om te besparen, springt men hier roekeloos om met het elektriciteitsverbruik.”

    Maatregelen

    Dus vroeg ze of het stadsbestuur hiervan op de hoogte is en welke preventiemaatregelen al zijn genomen. Ze wou ook weten hoe de stad controleert of de laatste ploeg de verlichting uitschakelt bij het vertrek, zoals dat is afgesproken en wat gebeurt als de ploeg dit nalaat.

    “Die lichten zijn al eens blijven branden, maar echt niet dikwijls”, milderde de sportschepen de situatie. “De oorzaak is dan een menselijke fout. Er staat een duidelijke instructie op het bedieningspaneel en de clubverantwoordelijk heeft een sleutel om de lichten uit te schakelen. Een oplossing kan zijn de zaalverantwoordelijke van de sporthal dit na de dienst te laten controleren. Ik laat onderzoeken of een tijdsklok ten laatste om 22.30 uur daar de lichten kan doven.”

    Er waren nog enkele onderlinge akkefietjes over volwassen discussiëren en groene lange tenen tussen De Roose en schepen Vande Winkel, maar dit geheel terzijde.

    Karolien De Roose stelde voor om via Sport Vlaanderen in te schrijven op een groepsaankoop van ledverlichting voor dit en de andere sportterreinen. Daarbij zou het zelfs mogelijk zijn om via een app de verlichting vanop afstand te bedienen.

    Een denkpiste, die schepen Torrekens het bekijken waard vond.

    In de marge van deze discussie zegde burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) aan Rudy Corijn (Forza Ninove) nog toe, dat de lokale politie op zondagnamiddag langs het sportterrein langsrijdt om te controleren op overlast.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons