De Omloop bracht spanning tot op de aankomstlijn

    24 februari 2024

    NINOVE – De aankomst van een nieuwe editie van de Omloop Nieuwsblad plaatste zaterdag 24 februari Ninove alweer een stukje meer op de wielerkaart.

    Het feest begon al vrij vroeg voor de meer dan 1.000 genodigden en VIP’s, die genoten van een maaltijd en een glaasje in de tent op de atletiekpiste.

    Heren

    Nadien werd het stilaan tijd om uit te kijken naar de eerste wedstrijd van de dag, die zijn besluit zou kennen op de Elisabethlaan.

    Mede door de droge weersomstandigheden daagden veel toeschouwers op om de renners aan te moedigen in de laatste rechte lijn.

    Die zagen Jan Tratnik de sprint winnen voor Nils Politt en onze landgenoten Wout Van Aert en Oliver Naesen. Het was dus al voor het derde jaar op rij dat een renner van de Visma-Lease A Bike formatie op het hoogste schavot mocht plaats nemen.

    Dames

    Een uurtje later was het de beurt aan de dames om de wedstrijd te beslechten in een spurt. Marianne Vos was te sterk voor Lotte Kopecky, die mooi tweede werd en zo net voor Elisa Longo Borghini eindigde.

    Nadat alle podiumverplichtingen achter de rug waren, begon in de tent een feestje dat werd opgezweept door de alom tegenwoordige Tim. Hij bracht met zijn optreden de ambiance in de tent, waardoor het feestje daar nog niet direct was afgelopen.

    Het was een mooie sportnamiddag met een ruime publieke belangstelling die Ninove via de televisie-uitzending opnieuw op de wielerkaart zette in Europa.

    GNE – JTR – ADU

    Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons