Derde editie recreatief petanquetoernooi nadert ontknoping

    13 september 2023

    NINOVE – De finale van het petanquetoernooi heeft zondag 17 september plaats. Voor die apotheose is op de Graanmarkt een speciaal terrein aangelegd.

    De derde editie van het petanquetoernooi tussen de dorpen en de wijken van Ninove en de deelgemeenten begon in april. 24 ploegen schreven zich uiteindelijk in. Elke ploeg bestaat uit maximaal 5 spelers. Daarvan moeten er voor elke wedstrijd minstens 3 beschikbaar zijn. De spelers moeten in principe wonen in een van de 12 deelgemeenten van Groot-Ninove.

    Recreatief

    Deze ploegen ontmoeten elkaar in dit tornooi op een sportieve manier. Petanque is een heel toegankelijke sport: groot/klein, jong/oud, man/vrouw, mobiel/minder mobiel, iedereen kan deelnemen. Dit is dus een recreatief toernooi, waarbij iedereen welkom is: de nadruk ligt op gezelligheid en sfeer.

    Zo mag elke ploeg maar één competitiespeler in de rangen hebben. Elke ploeg kan zelf haar thuisterrein kiezen op een de verschillende petanquebanen, die her en der in Ninove en de deelgemeenten zijn aangelegd.

    “Het enige wat je nodig hebt om deel te nemen aan het plezantste sporttornooi van Groot-Ninove: een setje petanqueballen.”

    Finale

    Vorig jaar won Herlinckhove het tornooi, in opvolging van wijk Ter Duyst.

    De deelnemende ploegen zijn in een eerste ronde in 4 poules verdeeld, waarin ze het tegen elkaar opnemen. In een tweede ronde volgt de rechtstreekse uitschakeling met achtste, kwart- en halve finales. Inmiddels speelden de deelnemende ploegen meer dan 120. Het verloop van het toernooi kan je volgen op Petanque Ninove.

    Net als vorig jaar heeft de finale plaats op een speciaal daarvoor aangelegd gelegenheidsterrein op de Graanmarkt. Afspraak zondag 17 september tijdens de autoluwe zondag.

    Info: Petanque Ninove.

    MLI

    De programmatie voor de kleine en de grote finale, zondag 17 september op het gelegenheidsterrein aan de Graanmarkt.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons