Derde Ninoofs recreatief petanquetoernooi gaat tweede ronde in

    18 juli 2023

    NINOVE – Aan het Ninoofs recreatief petanquetoernooi nemen ploegen uit verschillende wijken en dorpen van Ninove en de deelgemeenten het tegen elkaar op. De tweede ronde start deze week.

    Het idee ontstond drie jaar geleden op het digitaal participatieplatform van de stad, waarop inwoners zelf ideeën konden voorstellen. Het petanquetoernooi was het eerste, dat daaruit is gerealiseerd.

    Derde editie

    Het recreatief toernooi is inmiddels aan zijn derde jaargang toe en kent een groot succes. Dit jaar nemen 24 ploegen deel uit zowat alle dorpen en verschillende wijken van Ninove: in totaal 120 spelers van allerlei kunne, want iedereen kan deelnemen. De sportiviteit en de gezelligheid staan centraal, zowel voor spelers als voor publiek.

    Om het recreatief en laagdrempelig karakter te verzekeren, is in elke deelnemende ploeg maar één competitiespeler toegelaten

    In een eerste ronde waren de 24 ploegen opgedeeld in 4 poules. Zij speelden sinds april in elke poule tegen elkaar in een heen- en een terugwedstrijd. Inmiddels is deze eerste ronde met 120 gespeelde wedstrijdjes achter de rug.

    Tweede ronde

    De beste vier van elke poule gaan nu naar een tweede ronde met rechtstreekse uitschakeling in achtste, kwart- en halve finales. Dit alles moet uitmonden in een finale op de autovrije zondag 17 september.

    De stad zal opnieuw een tijdelijk petanqueterrein aanleggen op de Graanmarkt. Vorig jaar kende deze finaledag heel wat belangstelling.

    Het verloop van het hele recreatieve tornooi kun je volgen op de open facebookpagina Petanque Ninove. Daar vind je ook de data van de komende wedstrijden

    Info: Petanque Ninove – 0495-53 34 62 (Dirk Dhertoge).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons