Dit jaar geen 78ste ‘Grote Prijs Beeckman-De Caluwé’

    11 mei 2020

    NINOVE – De Koninklijke Denderclub Ninove zal dit jaar de 78ste editie van deze wielerwedstrijd niet kunnen organiseren.

    De grootste wielerwedstrijd van Ninove zou plaatsvinden op donderdag 23 juli 2020. De nationale veiligheidsraad besloot woensdag 6 mei dat geen enkele sportwedstrijd mag doorgaan tot en met 31 juli.

    Daarmee is teerling geworpen: in 2020 komt er geen 78ste editie van de Grote Prijs Beeckman-De Caluwé. Dat is voor de organiserende Koninklijke Denderclub Ninove een streep door de rekening. Al vindt de club dit de enig juiste beslissing en moet het gezond boerenverstand van ‘Boerken Beeckman’ primeren. Het leven is gelukkig meer dan koers. Belangrijk is nu om met zo weinig mogelijk kleerscheuren uit deze crisis te komen.

    Achter de schermen heeft het bestuur van de wielerclub de laatste weken echter niet stil gezeten. Tot op het laatste moment hadden ze de hoop gekoesterd en constructief gewerkt aan alternatieve scenario’s voor deze wielerwedstrijd. Een wedstrijd voor elite met contract organiseren vraagt jaarlijks heel wat inspanningen op financieel en organisatorisch vlak. Ondanks de restricties had Denderclub Ninove de hele organisatie tot in de puntjes in orde gebracht.

    De club kijkt uit naar 2021 en hoopt dan op een denderende 78ste editie te mogen klinken. De organisatie dankt ook alle trouwe sponsors en handelaars voor hun onontbeerlijke steun gedurende de afgelopen decennia. Het is nu aan elk van ons om de lokale middenstanders het broodnodige duwtje in de rug te geven.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons