• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Extra veiligheidsmaatregelen tijdens wielerwedstrijden in de provincie

  22 februari 2021

  NINOVE – Gouverneur Carina Van Cauter kondigde veiligheidsmaatregelen af voor alle wielerwedstrijden op het grondgebied van Oost-Vlaanderen. Dat deed ze woensdag 17 februari op een persmoment in Ninove, de aankomstplaats van de Omloop Het Nieuwsblad.

  De Omloop is de eerste koers van het Belgische wielervoorjaar in de provincie Oost-Vlaanderen.

  Gouverneur Van Cauter: “De wielersupporters hebben vorig jaar bewezen, dat de koers corona-veilig kan worden georganiseerd. Tijdens de uitgestelde Ronde van Vlaanderen waren er quasi geen overtredingen. Vandaag heeft de wielerkalender zich hersteld, maar het virus is jammer genoeg nog niet weg. De koers zal dus opnieuw anders georganiseerd en beleefd worden.”

  Publieksverbod

  Daarom kondigde de gouverneur enkele veiligheidsmaatregelen af voor alle wielerwedstrijden op het grondgebied, geldig tot 5 april 2021.

  • Tijdens wielerwedstrijden in Oost-Vlaanderen is het verboden om randevenementen of bijkomende commerciële activiteiten te organiseren.
  • Er is geen publiek toegelaten tijdens deze wedstrijden: aan de start, de aankomst, de hellingen en de kasseistroken.
  • Een neus-mondmasker dragen is verplicht langs het parcours van de wielerwedstrijden, vanaf één uur voor tot één uur na de verwachte doortocht van de wedstrijden (snelste tijdschema).
  • Tijdens de live-uitzending op televisie geldt een een droneverbod.

  Haar oproep aan de wielersupporters klinkt eenduidig: “Beleef de koers thuis, voor het scherm of via de radio. Woon je langs het parcours, hou dan rekening met de maatregelen én met het samenscholingsverbod van maximum vier personen.”

  Controle

  De politie zal deze maatregelen controleren, streng optreden en verbaliseren indien nodig.

  “Zacht als het kan, kordaat als het moet”, aldus Rudi Vervaet (coördinatie- en steundirectie Oost-Vlaanderen). “We zetten ook in op preventie. Zo communiceren we de maatregelen vooraf via o.a. de kanalen van de lokale besturen.”

  Thuis

  “De editie van 2021 zal er helemaal anders uitzien”, beaamde burgemeester Tania De Jonge. “Het wordt een editie vanop de eerste rij, maar dan voor het scherm in je zetel. Ook al missen we de sfeer op het parcours en aan de aankomst, de organisatoren Flanders Classics, het Omloop Finish Team en de stad Ninove zijn er klaar voor.”

  Dat kon Tomas Van Den Spiegel (Flanders Classics) bevestigen: “Met de medewerking van iedereen hebben we in het najaar getoond, dat we ook in deze moeilijke tijden op een veilige manier wielerwedstrijden kunnen organiseren. Samen met alle wielerfans streven we ernaar om het Vlaamse voorjaar nog één keer op dezelfde manier aan te pakken. Als organisator kijken we in elk geval nu al uit naar de wedstrijden en de sportieve strijd, die ze zullen bieden.”

  De gouverneur besloot met een eresaluut aan alle burgemeesters en korpschefs. “Het is mede dankzij de inzet van de lokale besturen en de lokale politiezones, dat we de koers in Oost-Vlaanderen op een veilige manier kunnen beleven en organiseren.”

  Info: politiebesluit.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons