Finalisten geven mekaar partij in Ninoofs petanquetoernooi

    16 september 2021

    NINOVE – Wijk Ter Duyst of Rapste ’t Ierst: wie kroont zich zondag 19 september tot winnaar van het eerste recreatief petanquetoernooi?

    Petanque is een sport, die de jongste tijd enorm aan populariteit heeft gewonnen. De verschillende C-varianten zullen daaraan wellicht niet vreemd zijn.

    Deze zomer zijn de liefhebbers van de metalen ballen en de cochonnet in Ninove aan hun trekken gekomen met een recreatief petanquetoernooi tussen de dorpen en de wijken.

    Het idee daarvoor was ontstaan uit het digitaal participatieplatform 100×100. Dank zij de stedelijke sportdienst is dit het eerste idee, dat daarvan is gerealiseerd.

    Finale

    Ninove is trouwens de eerste stad in Vlaanderen, waar een dergelijk toernooi tussen dorpen en wijken plaatsvindt. Deze eerste editie is een onverhoopt succes geworden met 8 ploegen, verdeeld over 2 poules.

    Inmiddels zijn bijna alle poulewedstrijden gespeeld en de finalisten gekend. Zondag 19 september heeft de kleine finale plaats tussen OKRA (Abdijstraat) Petankt Ze (Okegem). De grote finale zal gaan tussen Wijk Ter Duyst (Ninove) en Rapste ’t Ierst (Meerbeke).

    Alles heeft plaats op neutraal terrein: het woon-zorgcentrum Klateringen aan de Centrumlaan. Je moet wel je Covid Safe Pas bij je hebben.

    Praktisch

    • Datum en uur: zondag 19 september, de kleine finale begint om 14 uur, de grote finale sluit erop aan.
    • Plaats: petanqueterrein WZC Klateringen, Centrumlaan Ninove.

    Info: sportdienst Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons