Geen VIP-tenten in aankomstzone Omloop Het Nieuwsblad

    27 december 2021

    NINOVE – “Voor ons was een VIP-tent op halve capaciteit verlieslatend en dus is het beter om er helemaal geen te voorzien”, aldus Geo De Cleer, de voorzitter van het Omloop Finish Team.

    De beslissing was in principe al enkele weken geleden genomen. Maar Geo De Cleer is wat verrast door de manier, waarop daarover is gecommuniceerd. “Wij zouden eerst op de hoogte worden gebracht, als daarover een communicatie zou gebeuren. Het is dan wel sneu als ik dat dan vanmorgen op de radio hoor, zonder dat we daarover eerst zijn gecontacteerd. We voelen ons wat gepasseerd.”

    Onzekerheden

    Maar goed, zaterdag 26 februari zal dus geen VIP-tenten verrijzen in de aankomstzone aan de Onderwijslaan voor de eerste grote wielerklassieker op Europese bodem.

    “Er zijn nog teveel onzekerheden”, verklaarde burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) maandagmorgen 27 december aan Radio 2. “Tot 28 januari 2020 zijn geen openluchtevenementen toegelaten. Dan kan je drie weken voor De Omloop plaatsvindt geen risico nemen om dan nog moeten af te gelasten. Dat zou heel veel onkosten meebrengen voor het Omloop Finish Team en al diegenen, die daarvoor een bijdrage hebben betaald.”

    Financieel

    Geo De Cleer: “Eigenlijk is dat op onze vraag beslist. Het zou voor ons financieel niet haalbaar zijn indien we de VIP-tenten maar op 50 of zelfs 70 % hadden mogen vullen. En dus was de keuze eigenlijk voor de hand liggend: ofwel gaan we voor een volle tent ofwel beginnen we er niet aan. Gezien de huidige omstandigheden lijkt dit ook de beste oplossing.”

    Contract

    Dat is dus al voor het tweede jaar op rij en andermaal een financiële opdoffer voor het Omloop Finish Team.

    “Deze editie is ook de laatste van het lopend contract. In principe zouden Flanders Classics en de stad moeten onderhandelen over een verlenging ervan. Voor zover ik weet is dit nog niet gebeurd. En dus is het voor ons afwachten. Ik had graag, dat de stad daarover open kaart speelde: ofwel wil het stadbestuur een nieuw contract ofwel niet.”

    Binnen de huidige meerderheid wijzen niet alle neuzen in dezelfde richting. Minstens één schepen ziet een verlenging van het contract voor de Omloop Het Nieuwsblad niet zitten.

    Info: Omloop Finish TeamFlanders Classics.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons