Geo De Cleer: “Het Omloop Finish Team staat er”

    22 februari 2023

    NINOVE – De 78ste Omloop Het Nieuwsblad komt zaterdag 25 februari aan op de Elisabethlaan. We spraken Geo De Clee (Omloop FInish Team) dinsdag 21 februari in de grote VIP-tent op de atletiekpiste.

    De voorzitter heeft er een goed oog in. “We zijn natuurlijk nog niet helemaal klaar, het is nog enkele dagen te gaan. We zitten goed op schema en alles komt in orde. De aankomst heeft voor de eerste keer plaats op de Elisabethlaan, maar tot nu toe is alles goed meegevallen. We verwachten zaterdag een 600-tal mensen voor de lunch en daarna nog eens 500 erbij. Het zal dus druk worden.”

    Team

    We kennen Geo De Cleer als iemand met de lach op de lippen en ook nu is die niet helemaal verdwenen, ondanks de helse drukte. “Vorige week had ik meer stress dan nu. Natuurlijk zal die wel weer toenemen, naarmate de koers letterlijk dichterbij komt. Maar nu valt het goed mee; we hebben een heel goede ploeg: het Omloop Finish Team staat er.”

    Hun werk eindigt niet met de aankomst.

    “Nadat zaterdag de laatste genodigden de tent hebben verlaten, staat een equipe van 10 tot 15 man paraat om de infrastructuur binnenin af te bouwen. Zondagmorgen zorgen we met een ploeg van 25 man, dat alles zo snel mogelijk weg is. Maandag kan de firma de tent dan helemaal ontmantelen en wegvoeren.”

    Een prognose van de winnaar heeft Geo niet meteen klaar. “De afgelopen dagen heb ik nog niet veel tijd gehad om er de kranten op na te lezen. Arnau De Lie is in heel goede doen, net als Jasper Philipsen. Ik verwacht een spurt tussen de absolute top.”

    Info: Omloop Finish TeamOmloop Het NieuwsbladOmloop 2023 road map.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons