Herlinckhove 1 verlengt titel in finale petanquetoernooi

  17 september 2023

  NINOVE – Een grote schare gelegenheidssupporters verdrong zich zondagnamiddag 17 september rond het terrein, dat speciaal voor de finalewedstrijden van het 3de petanquetoernooi op de Graanmarkt was aangelegd.

  De kleine finale ging tussen Ter Duyst 69 en Liëbeke 3. Net als vorig jaar wonnen deze laatsten.

  “We haalden niet het niveau van de voorgaande wedstrijden”, hoorden we nadien bij de winnaars. “Maar op een moeilijk plein deed Monique in de eerste ronde de anderen ‘dood’. Twee keer nipt gewonnen; toch fier op ons ploegsken.”

  Voor Monique was het geen moeilijk plein. “Blijkbaar speel ik graag in een zandbak. Maar het was heel spannend, heel kort bij mekaar.”

  “Een groots opzet”, vertelde ons Rudy van de petanquefederatie in de marge van deze finale. “Dat zijn de dingen, waar we naar kijken: de groeiende cohesie binnen de gemeente en tussen de spelers, samen met de mengeling tussen competitie en recreatie. Petanque heeft de naam een spel te zijn van oudjes, maar vandaag hebben wij gezien, dat dit heel wat anders is. Er was veel jong publiek aanwezig. Het niveau lag behoorlijk goed, ondanks het ietwat vochtige zand en de hellende buitenkanten. Dan is het een kwestie van beheerst te spelen.”

  Winnaars

  Voor de grote finale gaven Herlinckhove 1 en Ter Duyst 13 elkaar partij, net als vorig jaar.

  Luc (Ter Duyst 13) klonk wat ontgoocheld met de tweede plaats, maar erkende ruiterlijk de sterkte van de tegenstrevers. “Ik sta al voor de 3de keer in de finale en had dit jaar toch op de eerste plaats gehoopt. Maar de besten hebben gewonnen en wij moeten tevreden zijn als vice-kampioen van de 24 deelnemende ploegen, 3 jaar na mekaar. Volgend jaar beter.”

  De winnaars stonden na afloop nog even te bekomen van de spanning. “Zenuwachtig tot op het laatste, dat gaat niet over. Maar uiteraard tevreden, dat we het 2de jaar op rij kunnen winnen. De wisselbeker blijft bij ons.”

  De cérémonie protocolaire ging gepaard met de uitreiking van bekers en medailles en de onvermijdelijke kussen van de burgemeester.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons