Herlinckhove is petanquekampioen

    19 september 2022

    NINOVE – De tweede editie van het Ninoofs recreatief petanquetoernooi zit er op. Tijdens de finale op de Graanmarkt gooide de ploeg van Herlinckhove zich zondag 18 september tot kampioen.

    Voor deze apotheose van het petanquekampioenschap tussen de dorpen en de wijken van Ninove en de deelgemeenten was op de Graanmarkt een tijdelijk terrein aangelegd.

    Even was het nog spannend, toen de hevige regen van zaterdag het terrein zo goed als onbespeelbaar had gemaakt. Alle ploegen sloegen de handen in elkaar en zorgden zondagmorgen nog voor tenten over het terrein.

    Finale

    De kleine finale  had eerst plaats. Liebeke 1 versloeg in een spannende wedstrijd Skieven Baal. Deze haalde wel de eerste set binnen met 13-12, maar Liebeke 1 vocht zich terug in de wedstrijd. De ploeg won uiteindelijk de wedstrijd met 2-1 en eindigde op de derde plaats in het toernooi.

    In de grote finale bleek Herlinckhove een maat te sterk voor Plasveld. Beide ploegen speelden als de besten, maar Herlinckhove haalde het uiteindelijk met 2-0 (setstanden 13-6 en 13-9).

    Zij mogen zich voor een jaar petanquekampioen van Groot-Ninove noemen; Plasveld is vice-kampioen. Elke ploeg kreeg een beker overhandigd door het schepencollege.

    Succes

    Dit recreatief petanquetoernooi tussen de dorpen en de wijken van Ninove en de deelgemeenten is zonder meer een voltreffer.

    15 ploegen uit 10 verschillende locaties namen deel. Volgend jaar komen er wellicht nog enkele bij.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons