Karateclub Hiryu investeert al kwarteeuw in lichaam en geest

    05 oktober 2023

    NINOVE – Om die 25 jaar te vieren, organiseert de club voor alle leden en oud-leden zaterdag 21 oktober een jubileumfeest. In het weekend van 16 september is er een gasttraining met Sensei Sawada 8ste DAN JKA.

    Het begon allemaal in oktober 1998, toen enkele ondernemende karateka’s het karate in Ninove flink wilden opwaarderen. Zij richtten een club op, die karate onderwijst volgens de richtlijnen van de Japan Karate Association (JKA).

    De club groeide gestaag en werd ook op provinciaal en nationaal niveau een begrip. Gestart met een 20-tal leden, trainen vandaag een 100-tal leden, waaronder 18 actieve zwarte gordels.

    Lichaam en geest

    Frank Van de Mergel is clubverantwoordelijke en 5de DAN JKA: “De karatekunst streeft naar lichamelijke vaardigheden, maar ook naar mentale ontwikkeling. Eerlijkheid, hoffelijkheid, nederigheid, moed en zelfcontrole zijn basisprincipes en waarden waaraan we zeer veel belang hechten.”

    Tweemaal per week komen kinderen, jongeren en volwassenen samen in de sporthal van Ninove om karatetechnieken aan te leren en hun lenigheid, stabiliteit, snelheid en reactievermogen te verbeteren. De club biedt een volledig sportaanbod aan en beschouwt karate als zelfverdediging, een fysieke trainingswijze, een vormende activiteit, een levensbeschouwing, bewegingsrecreatie en een wedstrijdsport.

    Dit alles is mogelijk dankzij een gediplomeerd trainingsteam, dat door Sport Vlaanderen (BLOSO) is erkend. Bij de jeugd zijn er steeds drie trainers, twee bij de volwassenen.

    Iedereen

    De filosofie van de club is om iedereen karate aan te leren op zijn/haar niveau, ongeacht leeftijd (vanaf 6 jaar), geslacht en afkomst. Om mensen, voor wie het lidgeld een drempel betekent, te laten aansluiten, heeft de club al jaren een samenwerkingsovereenkomst met het lokaal bestuur. Leden met een UiTPAS aan kansentarief betalen op die manier slechts een vierde van het inschrijvingsgeld.

    Penningmeester Imelda Van Der Steen: “Dit kost de club geld en extra werk, maar we hopen op die manier iedereen de kans te geven om deze fantastische sport te ontdekken.”

    Kampioenen

    Voorzitter Philip Decommere: “We vinden het belangrijk, dat iedereen die aansluit bij onze club, naargelang de persoonlijke mogelijkheden, karate in al zijn aspecten kan beoefenen, recreatief of competitief. Al geef ik toe enorm trots te zijn, dat we in onze club een wereldkampioen hebben. Stephane Duran nam met de delegatie van de Brusselse brandweer in augustus deel aan de World Police and Firegames 2023 in Canada. Hij behaalde daar een gouden plak in de discipline kumite (gevecht). Ook op verschillende nationale tornooien behaalden we mooie resultaten. Tibe de Deyn is Vlaams kampioen en 3 clubleden zijn geselecteerd voor de Belgische kampioenschappen op 15 oktober eerstkomend.”

    Feest

    Om hun jubileum te vieren organiseert de club voor alle leden en oud-leden op 21 oktober een jubileumfeest.

    Daarnaast heeft in het weekend van 16 september een gasttraining plaats met Sensei Sawada 8ste DAN JKA, een gerespecteerde naam in het JKA karate en een rechtstreekse link met Japan.

    Trainen

    Zin om zelf een training mee te volgen? Dit kan volledig vrijblijvend. De eerste 3 lessen zijn gratis en je hebt enkel losse kledij nodig om deel te nemen.

    • Trainingsuren:
      – jeugd op woensdag van 18.30 uur tot 20.00 uur en zaterdag van 16.00 uur tot 17.30 uur;
      – volwassenen op donderdag van 19.00 uur tot 21.00 uur en zaterdag van 17.30 uur tot 19.30 uur.
    • Plaats: sporthal Ninove.

    Info: Karateclub Hiryu.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons