Karateclub Kachi start 23ste seizoen met ambitie

    21 september 2023

    NINOVE – Kachi beleefde vorig seizoen een topjaar. Ook voor het komende seizoen heeft de club hoge verwachtingen.

    De club behaalde 3 nieuwe zwarte gordels op zeer jeugdige leeftijd: Ynte De Koninck  (18 jaar), Gust Rosseel (15 jaar) en Lotte Holderbeek (15 jaar). Er waren ook mooie prestaties op provinciale, Vlaamse en internationale toernooien met maar liefst 200 podiumplaatsen. Katchi behaalde in één seizoen 15 provinciale, 12 Vlaamse en 5 wereldkampioenen Shotokan. Nieuwe talenten groeiden door tot kampioenen. Dio De Braeckenier behaalde in Schoten de Vlaamse titel en stond regelmatig op het internationaal podium als 9-jarige.

    2 leden hebben zich vorig seizoen in de kijker gewerkt in de federatie Karate Vlaanderen. Hans De Bruyn is lid van de scheidsrechtercommissie, hoofdtrainer De Nil Jurgen is de verantwoordelijke voor de elitegroep. Hij behaalde de licentie van Kumite EK en WK coach WKF na het afleggen van zijn examen in Cyprus en Kroatië.

    Organisatie

    Ook op organisatorisch vlak heeft de club het er zeker niet slecht van afgebracht. Op hun eigen tornooi, de Maitochi Kachi Trophy, haalden ze zelfs het maximum aantal deelnemers van 530. Deze 5de editie was één van de grootste tornooien in België met een sterk Europees deelnemersveld.

    Dit alles is te danken aan het organisatieteam van de club. Momenteel zijn dat 10 personen, maar de club wil dat aantal uitbreiden om alle activiteiten buiten de trainingsuren in goede banen te leiden.

    Ambitie

    Voor volgend seizoen zijn 15 leden geselecteerd om deel uit te maken van de elitegroep WKF van Karate Vlaanderen. Sommigen zijn in de running om een selectie waar te maken in het Belgisch team voor het EK/WK in 2024.

    De voorbereidingen voor het internationaal tornooi van 24 maart 2024 is volop bezig om de topeditie van vorig seizoen te overstijgen.

    In oktober is het afwachten of karate opnieuw een olympische sport zal zijn in 2028.

    Bij Kachi kan je 5 maal in de week trainen, zowel in Ninove als in Geraardsbergen. Competitief of reactief, iedereen is welkom in de club vanaf 4 jaar. Kom gerust eens proeven tijdens één van de trainingen, de eerste 2 trainingen zijn trouwens gratis.

    Info: Kachiinfo@kachi.be – 0474-88 25 58.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons