Napraten over de Vuelta met Remco-verzorger David Geeroms

    13 september 2022

    MEERBEKE – “Het is redelijk druk geweest”, zegde David ons dinsdagnamiddag 13 september bij hem thuis. “Het is eigenlijk de eerste minuut, dat ik even in mijn zetel kan zitten.” Niet verwonderlijk: de afgelopen 3 weken was hij in het getouw als de persoonlijke verzorger van Remco Evenepoel.

    Succes kent vele vaders en moeders en dat zal voor de Remco-zege in de Vuelta niet anders zijn.

    Maar diegene, die er echt een groot aandeel in heeft, is ongetwijfeld Meerbekenaar David Geeroms. Hij was de persoonlijk verzorger van Remco Evenepoel tijdens de 3 weken durende Vuelta.

    Verzorgen

    Maandagavond 12 september is David laat vanuit Spanje toegekomen en deze morgen is hij nog naar het magazijn geweest om alles op te kuisen. Pas nu begint de Vuelta-overwinning van Remco ten volle tot hem te dringen.

    “Je doet daar alle dagen je werk en gaat van de ene dag naar de andere. ’s Morgens alles gereed maken, ook drinkbussen en eetzakjes. Dan naar de koers, drinken en eten aangeven, aan de aankomst de renners opwachten, naar het hotel rijden en beginnen masseren. Elke dag konden we pas tussen 10 en 11 uur ’s avonds eten. De volgende ochtend  stonden we terug paraat tussen 6 en 7 uur.”

    Speciaal

    Over wat Remco zo speciaal maakt, moet David niet lang nadenken: “Er zit een speciale moteur in dat lijf en dat maakt hem uniek. Samen met een hele sterke kop daarop: hoe meer kritiek hij krijgt, hoe rapper hij rijdt.”

    Als 22-jarige omgaan met de rode leiderstrui is niet iedereen gegeven.

    “Maar dat ging redelijk goed. Hij is elke dag rustig gebleven, dat was zijn sterkte. Al ging het zeker na zijn val enkele dagen wat minder, hij is er weer doorgekomen. Ik ken hem zo goed, dat ik zie als hij onder stress staat. Remco ken ik van toen hij nog een baby was. Ik zag hem opgroeien, ging naar het voetbal als hij speelde en nu koerst hij. Er bestaat toch een groot verschil tussen beide en hij doet het toch maar.”

    Ze zien of spreken elkaar zowat elke dag.

    “We gaan samen ook veel dartsen. Momenteel spelen we onderling een dartstoernooitje naar 10 en het is 5-4 voor hem. Het is onze manier om te ontspannen en even niet aan de koers te denken.”

    David koestert een souvenir van de Vuelta: een van de rode leiderstruien, die ongetwijfeld een speciaal plaatsje krijgt.

    Australië

    Voor de wereldkampioenschappen in het Australische Wollongong (18-25 september) hoopt David dat zijn poulain daar een mooie prestatie neerzet.

    “Als hij de lijn nog kan doortrekken van de Vuelta, verwacht ik iets van hem. Zeker in de tijdrit zondag. De conditie is er, al heeft hij er wel een lange reis van 2 dagen opzitten. Maar ik denk dat het goed komt. En hij is daar ook in goede handen.”

    Voor David gaat de riem er even af. “Ik doe nog enkele Belgische koersen zoals de Gooikse Pijl en een wedstrijd in Duitsland.”

    Een grote ronde kruipt echt in de kleren, niet allen bij de renners.

    MLI – foto’s in bijlage en video © Wout Beel

     

     

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons