Ronde van Oost-Vlaanderen reed langs zwaar parcours

    13 augustus 2023

    POLLARE – De rit in de Ronde van Oost-Vlaanderen voor beloften, sinds dit jaar ‘Memorial Patrick De Doncker’, was zondag 13 augustus te gast op een hellend parcours.

    De tiende editie van deze vijfdaagse wielerwedstrijd vindt dit jaar plaats van 11 tot 15 augustus. De rit in Pollare was de derde in een reeks van vijf, een organisatie in samenwerking met de Sint-Kristoffelvrienden Pollare.

    De wedstrijd ging om 14 uur van start in Pollare-Dorp met in totaal 125 deelnemers.

    De renners moesten een afstand afleggen van 144 km, verdeeld over 13 ronden via Pollare, Denderwindeke en Zandbergen.

    In een spurt met drie ging de overwinning ging naar Jori Van De Sompell, Nicolas Marthe werd tweede, de derde plaats was voor de uit Australië afkomstige Mitchell Mcgorven.

    In de laatste ronde kwam het nog tot een valpartij, waarbij enkele renners gewond raakten.

    Door het mooie weer en het uitgebreide deelnemersveld was er een grote publieke belangstelling langsheen de hellingen en aan de start- en aankomstzone.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons