Siebe Van der Heyden voor 5 jaar naar Real Mallorca

    18 juli 2023

    NINOVE/MALLORCA – De 25-jarige verdediger van Union SG zal de komende vijf jaar de kleuren verdedigen van de Spaanse eersteklasser Real Mallorca.

    Siebe debuteerde bij de jeugd van RSC Anderlecht, waar hij in 2016 vertrok om bij KV Oostende te spelen. In juni 2018 verlengde de kustploeg zijn contract niet. Na een proefperiode tekende Van der Heyden voor de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven. Hij ontpopte zich daar als een onbetwiste basisspeler.

    Union

    Vanaf het seizoen 2019-2020 stond hij in de verdediging bij Union Sint-Gillis, dat toen nog in tweede klasse speelde. Hij verwierf bij de Brusselse club een vaste plaats als centrale verdediger onder leiding van coach Felice Mazzu en promoveerde in zijn tweede seizoen met Union naar de hoogste afdeling.

    Van der Heyden maakte op 22 maart 2022 zijn debuut als linksvoetige centrale verdediger bij de Rode Duivels in de wedstrijd tegen Burkina Faso.

    Mallorca

    De 25-jarige Ninovieter was bij Union aan zijn laatste contractjaar toe en verkast dus voor de komende vijf jaar naar Real Mallorca. Na de noodzakelijke medische testen, zal Siebe zijn toekomstige ploegmaats vervoegen, die op oefenstage zijn in Oostenrijk.

    In de Spaanse Primera Division zal hij kleppers ontmoeten als Real Madrid en Barcelona.

    Eind november 2021 hadden wij een gesprek met de sympathieke Siebe, die toen met zijn club net herfstkampioen was geworden.

    Lees ook: Siebe Van der Heyden herfstkampioen in de JPL’RCD MallorcaSiebe Van der Heyden.

    MLI

    Foto:RCD Mallorca

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons