Sportdienst zoekt kapiteins voor Ninoofs petanquetoernooi

    24 juni 2021

    NINOVE – De sportdienst organiseert deze zomer een petanquetoernooi tussen verschillende deelgemeenten en/of wijken. De dienst zoekt nu in eerste instantie petanquekapiteins.

    De organisatie van een petanquetoernooi is de uitwerking van een van de ideeën uit het ‘100 x 100’-project van de stad.

    Zij lanceerde een oproep om goeie ideeën voor de buurt te posten op mijn.ninove.be. Haalbare ideeën, met meer dan 100 stemmen, zouden na akkoord van het stadsbestuur in uitvoering gaan.

    Het petanquetornooi is de eerste verwezenlijking. De sportdienst sprong graag op de organisatie ervan en werkte het concept verder uit.

    Kapiteins

    Momenteel zoeken ze kapiteins. Deze stellen ploegen samen binnen hun gemeente of wijk. Elke ploeg bestaat uit 3 spelers/speelsters en een reserve.

    De kapiteins sturen de ploegnaam en de namen van de leden naar sport@ninove.be. Zij plannen de wedstrijden van de voorrondes voor 31 juli. Ze houden de uitslagen bij en bezorgen deze aan de sportdienst.

    Uit deze voorrondes komt 1 winnende ploeg per gemeente of wijk. Deze nemen het in een tweede ronde via een poulesysteem op tegen elkaar. De poules worden bepaald door lottrekking. De wedstrijden verlopen in een heen- en terugwedstrijd en moeten voor 30 augustus zijn afgewerkt.

    De halve finales en de finale hebben zondag 19 september plaats op neutraal terrein.

    Info: sportdienst Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons