Vierde Ninoofs recreatief petanquetoernooi komt er aan

    10 maart 2024

    NINOVE – Pointeurs, tireurs en andere liefhebbers van de cochonnet kunnen tot vrijdag 22 maart inschrijven voor het Ninoofs recreatief petanquetornooi. Je kunt deelnemen met een ploeg van minstens 3 en maximaal 5 spelers.

    Het idee voor dit zomertornooi ontstond als een van de suggesties op het digitaal participatieplatform van de stad. Het was de bedoeling dat dorpen, wijken of verenigingen het tegen elkaar opnamen in een stedelijk petanquetornooi. Dit groeide inmiddels uit tot een groot succes met vorig jaar 24 ingeschreven ploegen.

    Poules

    Elke ploeg kiest een kapitein en een thuisterrein ergens in Ninove of de deelgemeenten. Om het recreatief karakter te behouden, mag elk team hoogstens één competitiespeler tellen.

    In een eerste ronde worden de ingeschreven teams onderverdeeld in poules, waarin alle ploegen het tegen elkaar opnemen in een heen- en een terugwedstrijd. De openbare loting voor deze poules gebeurt woensdag 27 maart om 19 uur in de cafetaria van de stedelijke sporthal Sportstekske. Het tornooi start na de paasvakantie.

    Finales

    Net zoals vorig jaar heeft de tweede ronde plaats met rechtstreekse uitschakeling. Uiteindelijk mondt alles opnieuw uit in een finaledag op de autovrije zondag 22 september. Speciaal hiervoor zal terug een gelegenheidsterrein zijn aangelegd op de Graanmarkt.

    Dit jaar worden wel meerdere finales gespeeld. Na de eerste ronde worden de ploegen opgedeeld in een zogenaamde Champions League, een Sub League en een Fun League. Op die manier krijgen ploegen, die minder scoorden in de eerste ronde, alsnog de kans om een finale te spelen op de Graanmarkt.

    Info: bij Fanno Nijst van de stedelijke sportdienst (054-50 53 50 of petanque@ninove.be) of op Petanque Ninove Infobrochure Petanque tornooi 2024.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons