Stad zoekt groene tegelwippers

    02 april 2023

    NINOVE – Voor het eerste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen willen steden en gemeenten zoveel mogelijk tegels uitbreken en vervangen door fris groen. Ook inwoners kunnen daaraan meedoen.

    De stad wil haar tegel bijdragen en zoekt plekken om geveltuintjes aan te leggen. Wie zich vóór 1 juni 2023 kandidaat stelt voor een premie geveltuinen maakt nu kans op een gratis geveltuinaanleg (incl. dus tegelwippen) door de technische dienst van de stad. Je kan je geveltuintje aanvragen via dit aanvraagformulier.

    De selectie van 10 geveltuinprojecten gebeurt op basis van uitvoerbaarheid, biodiversiteit en grootte van de ontharding.

    Actie

    Los van deze eerste actie kan je als inwoner zelf ook meedoen door tegels of andere soorten verharding uit te breken in je voor-, achter- of zijtuin. Registreer je actie zeker op de tegelteller vanaf nu tot en met 31 oktober 2023.

    Je maakt kans op een sponsorpakket en eeuwige roem met de titel ‘publiekswipper van de maand’.

    Bij zoveel ludiek bedoelde dubbelzinnigheid zou een mens voor minder onder een tegel schuilen.

    Info: premie geveltuinenaanvraagformulier registreer je actieTegelwippen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons