Stadsbestuur nodigt Ninovieters uit op lentedrink

    05 juni 2019

    NINOVE – De lentedrink van de stad heeft plaats op zondag 9 juni. Dat is in het pinksterweekend, ook de periode van de Sinksenkermis en toevallig op vaderdag. Of niet?

    De nieuwjaarsreceptie was gepland op 06 januari. Maar het stadsbestuur blies deze af in de nasleep van de perikelen rond de meerderheidsvorming en de installatievergadering met de ‘mars voor de democratie’ op 03 januari.

    Uitstel is geen afstel. En dus is een nieuwe receptie gepland op zondag 9 juni. Ze heet toepasselijk ‘lentedrink’ en valt nog binnen de astronomische lente. De keuze voor sinksenzondag heeft een prettig, maar wellicht onbedoeld neveneffect. Pinksteren is in de christelijke traditie het feest van de vurige tongen of de ‘glossolalie’ (het spreken in verschillende talen). Deze lentedrink lijkt dus ideaal om alle Ninovieters, welke (ideologische) taal ze ook mogen spreken, samen te brengen. En na enkele glazen Witkap zal dat ook best aardig lukken, dat lallen. Breng wel een BOB mee.

    Praktisch

    Tussen 11 uur en 13 uur kan je op de binnenkoer van het stadhuis genieten van een goeie babbel en zomerse muziek bij een hapje en een tapje.

    Mocht je 13 uur te vroeg vinden om naar huis te gaan, dan kan je alsnog afzakken naar de Sinksenkermis op de Graanmarkt. Of uit eten gaan voor vaderdag bijvoorbeeld.

    Info: dienst evenementen, evenementen@ninove.be, 054-31 32 86.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons