Stadsdiensten preventief aan het strooien vóór de aangekondigde weersverslechteringen

    22 januari 2019

    Ninove – Preventief strooien is strooien vóór de aangekondigde weersverslechteringen zich gaan voordoen. Op die manier kan een permanente veiligheid van de weg gegarandeerd worden.

    Wanneer de temperatuurdalingen en de hoeveelheden neerslag beperkt blijven, kan preventief strooien als maatregel volstaan. In andere omstandigheden moet het preventief strooien als een voorbereidende fase gezien worden. Door gevoelige oppervlakken preventief te bestrooien, heeft de sneeuw minder kans om zich aan het wegdek vast te hechten.

    Dinsdag trekt een sneeuwzone langzaam over het land en kan overal 1 à 3 cm, lokaal 5 cm sneeuw vallen. Een enkel weermodel voorziet tot 7 cm in het binnenland. In de Ardennen valt zo’n 5 cm verse sneeuw. Dinsdagnacht en woensdagochtend zijn verspreid over het land nog enkele sneeuwbuien mogelijk. In Vlaanderen zal de sneeuw vanaf woensdag langzaam wegsmelten vanwege de licht positieve temperaturen overdag.

    Donderdag en vrijdag verlopen op een lokale sneeuwbui in de Ardennen na droog. Tijdens het weekend wordt opnieuw sneeuw verwacht in de Ardennen, waardoor de sneeuwlaag verder zal aandikken. Mogelijk worden de temperaturen zaterdag overdag wel tijdelijk overal positief. In Vlaanderen valt tijdens het weekend hoofdzakelijk regen of wat natte sneeuw.

    Mail jullie leuke winterfoto’s vandaag naar info@ninofmedia.tv en misschien win jij wel een mooie winterprijs!

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons