Stadsenquête wil luisteren naar Ninovieters

    08 maart 2024

    NINOVE – Het stadsbestuur legt bij de inwoners zijn oor te luisteren door middel van een stadsenquête ‘Straffer besturen’, die loopt tot 15 april.

    Die bevraging richt zich op verschillende aspecten van het stadsleven: wonen, onderwijs, groenvoorzieningen, mobiliteit, het sport- en cultuuraanbod, veiligheid, milieu, klimaat en lokale economie. De antwoorden van de inwoners zijn een waardevolle inbreng om het beleid te verbeteren en de levenskwaliteit in Ninove te verhogen.

    Deelnemen

    Voor dit onderzoek werkt de stad samen met het onderzoeksbureau Indiville en het veldwerkbureau Bpact. Zij engageren zich voor de privacy van de deelnemers, de kwaliteit van de aanpak en de wetenschappelijke verwerking van de resultaten. Op het einde van de online bevraging moet je wel je naam en voornaam ingeven, eventueel jouw e-mailadres.

    Deelnemen is eenvoudig, volledig anoniem en kan op verschillende manieren.

    • Digitaal vul je de enquête in op mijn.ninove.be.
    • Voor een papieren versie contacteer je de stafmedewerker participatie: 0472-96 21 77 of participatie@ninove.be of door langs te komen bij de dienst participatie (Oudstrijdersplein 6).

    Straffer besturen

    Schepen Henri Evenepoel (Open Vld), bevoegd voor participatie: “Als stad polsen wij voortdurend naar de opinie en de standpunten van onze inwoners. Met de resultaten uit voorgaande gelijkaardige enquêtes is steeds rekening gehouden. Alle resultaten van participatie-initiatieven kan je continu raadplegen op het online participatieplatform mijn.ninove.be. Deze stadsenquête ‘straffer besturen’ is een onderdeel van een neutrale omgevingsanalyse, die het uitgangspunt zal vormen voor toekomstig besturen. Iedere stad of gemeente is trouwens verplicht om een dergelijke omgevingsanalyse op te maken. Ninove zal de resultaten van deze uitgebreide bevraging mee opnemen in de nota.”

    Als je de enquête volledig invult maakt je kans op één van 20 verrassingspakketten, uitgeloot na afloop van de enquête afgelopen is.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons