Strategisch plan moet Dendervallei behoeden voor nieuwe overstromingen

    02 december 2022

    NINOVE – De Vlaamse overheid stelde woensdag 30 november in De Kuip haar strategisch plan voor. Dat moet wateroverlast bij overvloedige regenval voorkomen.

    Iedere Ninovieter herinnert zich ongetwijfeld nog de hallucinante beelden van de overstromingen, die onze stad in 2010 teisterden.

    Na 12 jaar studiewerk komen de Vlaamse Waterweg en de provincie Oost-Vlaanderen met een strategisch plan ‘Ruimte voor water’. Dit plan moet de Dendervallei behoeden voor nieuwe overstromingen, die in de stadscentra schade en miserie zouden aanrichten.

    Ruimte

    Terwijl men vroeger alleen maar sprak over uitbaggeren, dijken verhogen en verstevigen, veranderde men met dit plan het geweer resoluut van schouder. De focus ligt nu vooral op het bieden van ruimte aan en het opslaan van water bij extreme neerslag.

    De aanleg van het landschapspark ‘Burchtdam’ door de stad wordt volgens dezelfde filosofie ontwikkeld en is een voorloper op de plannen van de Vlaamse Overheid.

    Ninofmedia zakte af naar De Kuip. We spraken met Michael Van Rompay (projectleider van het masterplan bij de Vlaamse overheid) en Wouter Vande Winkel (schepen voor ruimtelijke ordening en leefmilieu).

    Info: Ruimte voor water – Burchtdamsite.

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons