Succesvolle bedeling beschermingsmateriaal onder zorgpersoneel

    06 juni 2020

    NINOVE – Sinds midden april werken Ninove en Geraardsbergen succesvol samen voor het maken van stoffen mondmaskers en schorten voor de zorgverleners

    Eind mei waren al 978 maskers en 439 schorten verdeeld onder de zorgverstrekkers binnen de eerstelijnszone Dender-Zuid: woonzorgcentra, vroedvrouwen, thuisverpleging, kinesisten, apothekers, artsen.

    Die zijn ook bedoeld voor anderen, die beroepsmatig nood hebben aan een masker en/of schort: WONOzo!, huishoudhulpen, Minder Mobielen Centrale, vzw Schoonderhage.

    Ook de materialen, die de federale en Vlaamse overheid aanleverden voor bedeling in de zorgsector, zijn met succes bedeeld.
    De stadsdienst integrale veiligheid verdeelde sinds begin april 90.650 chirurgische maskers onder huisartsen, kinesisten, vroedvrouwen, apothekers, thuisverpleging.
    840 FFP2-maskers gingen naar de tandartsen en 244 flacons handgel naar thuisverpleegkundigen en artsen.

    Voorlopig blijven de productie en bedeling van de zelfgemaakte mondmaskers en schorten en deze van de hogere overheden nog even aan de gang.

    Burgemeester Tania De Jonge: “Bij het begin van de coronacrisis kregen we heel wat oproepen van mensen uit de zorg, dat er een gebrek aan materiaal was. Het trof me dan ook enorm, dat we in een recordtempo ons eigen atelier hebben opgericht. De inzet om de sector uit de nood te helpen was ongezien. Onze personeelsleden hebben dit met een groot hart gedaan.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons