Te Deum op Koningsdag

    13 november 2023

    NINOVE – Het stadsbestuur en de Sint-Corneliusparochie vieren woensdag 15 november Koningsdag met een Te Deum en een receptie na afloop.

    Op 15 november staan de heiligen Leopold en Albert op de Romeinse heiligenkalender. In de loop van de Belgische geschiedenis is de koning ook wel eens geëerd op 21 juli, 16 en 26 november, maar sinds Leopold III is definitief gekozen voor 15 november. De jaarlijkse viering ‘Feest van de Dynastie’ is in 1952 omgedoopt tot ‘Koningsdag’.

    Te Deum

    Oorspronkelijk was deze viering per definitie religieus, maar sinds 2001 is ze op nationaal niveau vervangen door een burgerlijke plechtigheid in het parlement. De rooms-katholieke gemeenschap in Ninove houdt nog vast aan de oorspronkelijke traditie met een viering op 15 november; het Ninoofse stadsbestuur sluit zich daarbij aan.

    Na de gebedsviering met het Te Deum, het Vlaams en het Belgisch volkslied volgt een receptie. Iedereen is welkom.

    Praktisch

    • Datum en uur: woensdag 15 november, om 11.30 uur.
    • Plaats: Abdijkerk, Kerkplein Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons