Teledienst Ninove: “Wij bieden kansen aan mensen zonder vaste verblijfplaats”

  23 september 2022

  NINOVE – Steven Persijn (groepswerker Teledienst Ninove vzw) is niet gelukkig met de vermelding in een artikel, dat zijn organisatie aan krakers van de Kaaischool de gelegenheid geeft om bij hen te douchen. Dat is wat raadslid Rudy Corijn (Forza Ninove) zegde in de openbare zitting van de gemeenteraad op 19 september.

  In een artikel van 21 september maakten we melding van een interpellatie door Rudy Corijn over de verloedering van de voormalige Kaaischool.

  Daarin staat onder meer: “Regelmatig blijken verschillende personen het gebouw te betreden en te gebruiken als slaapplaats of als drugverhandelingsplaats. Meldingen aan de politie en Teledienst blijven zonder gevolg. Die laatste zou op de hoogte moeten zijn, aangezien de krakers zich daar mogen douchen.”

  Kansen

  Teledienst wenst hierop te reageren. Niet om die hulp te ontkennen, maar om te duiden.

  Steven Persijn: “Het klopt, dat wij de kans bieden aan mensen zonder vaste verblijfplaats, die op zoek naar een dak boven het hoofd hun toevlucht hebben gezocht tot het ‘kraken’ van al jarenlang leegstaande gebouwen, om bij ons te eten, te douchen, hun kleren te wassen, zich te warmen, een gesprek aan te knopen, mee te doen aan activiteiten.”

  Teledienst is geen stadsdienst, maar een onafhankelijke vzw, die weliswaar nauw samenwerkt met de stad Ninove.

  Geen polemiek

  “Het helpen van kwetsbare mensen zonder vaste verblijfplaats behoort nadrukkelijk tot onze opdracht als ‘Vereniging Waar Armen het Woord Nemen’ (Netwerk tegen armoede). We richten ons expliciet tot álle mensen, die op de een of andere manier zijn getroffen door armoede en sociale uitsluiting; ook tot hen, die geen antwoorden vinden binnen de reguliere hulpverlening. Op geen enkele manier wensen wij te worden meegesleept in een polemiek op de kap van mensen in nood.”

  Info: Teledienst-Ninove vzw – Lees ook Rudy Corijn (Forza Ninove) over “de schandvlek in de stad”.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons