Toch carnavalsfoor tijdens carnavalsweekend

    28 januari 2022

     

    NINOVE – Ondanks de afgelasting van carnaval Ninove zal de carnavalsfoor wel plaatsvinden zoals voorzien op de kermiskalender.

    De schepen voor lokale economie Alain Triest (Open VLD) bevestigde ons dit goede nieuws.

    Foorkramers

    Het is het tweede opeenvolgende jaar zonder carnaval. In tegenstelling tot vorig jaar zal er in 2022 wel een kermis zijn en zullen de cafés open zijn.

    De foorkramers kijken er vol vertrouwen naar uit. Hun attracties zullen opnieuw leven in het centrum brengen na vele moeilijke maanden.

    Van 4 tot 8 maart 2022 draaien de molens op de Graanmarkt, het Twijnsterplein en de parking aan de Oude Kaai.

    Op die manier zal het carnavalsweekend zonder carnaval toch niet onopgemerkt voorbijgaan en voor sfeer zorgen in afwachting van een volledige editie in 2023.

    Omloop

    Het weekend voordien, zaterdag 26 februari, komt de openingsklassieker van het wielerseizoen, De Omloop Het Nieuwsblad, aan op de Onderwijslaan.

    Zonder VIP-tent weliswaar, maar wel met publiek. Ook dat is een groot verschil ten aanzien van vorig jaar voor de beleving van de koers.

    GNE – Foto Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons