Welles nietes over uitgebreide terrassen en kermisattracties – Nieuw versie

    24 July 2020

    NINOVE – Een aantal uitgebreide terrassen op de Graanmarkt moet tijdens de kermis inkrimpen volgens Ilse Malfroot (Forza Ninove). Schepen Marc Torrekens (Open VLD) begrijpt de commotie, al horen we uit een andere bron dat er eigenlijk geen probleem is.

    De uitgebreide terrassen bieden de cafés de mogelijkheid om voldoende afstand tussen de tafels te voorzien. De uitbaters aan de Graanmarkt (kant Langemuntstraat) kregen volgens Ilse Malfroot woensdag 22 juli te horen, dat deze weg moesten voor 5 dagen omwille van de kermis.

    Blunderboek

    “Deze laattijdige communicatie valt niet in goede aarde bij de Ninoofse ondernemers”, aldus het raadslid en Vlaams volksvertegenwoordiger. “Ze typeert de houding van het stadsbestuur en is een zoveelste blunder, die past in het Ninoofse corona-blunderboek.”

    De horeca uitbaters ontvingen een vergunning voor hun uitgebreid terras tot eind augustus, zonder bijkomende voorwaarden. “Ze zien dan ook niet in waarom hun terras nu plots weg moet. Er is zeker nog voldoende vrije ruimte voor een aantal extra tafeltjes. Op die manier kunnen hun klanten buiten en op een veilige afstand genieten van een zomers terrasje.”

    Met een stijgend aantal corona-besmettingen neemt volgens haar de angst toe om binnen plaats te nemen. “Dit zullen de horeca-uitbaters zeker voelen. We begrijpen deze beslissing van het stadsbestuur dan ook niet. Net nu er nood is aan extra buitenruimte, neemt het deze beslissing. Onterecht en onbegrijpelijk. Forza Ninove vraagt om de extra toegekende terrasplaatsen ook tijdens de kermis te laten gebruiken, zodat iedereen de nodige afstand kan bewaren.”

    Puzzelen

    “Het was een probleem om de attracties en de kramen opgesteld te krijgen”, reageert schepen van evenementen Marc Torrekens. “We hebben dus zones moeten afbakenen om te zorgen dat niet overdreven veel volk overal rondloopt. Het is inderdaad niet evident en het was een moeilijke maar noodgedwongen beslissing. Het was echt puzzelwerk, maar op bepaalde locaties kon het niet anders.”

    “Ik begrijp dat en nogmaals het was geen gemakkelijke oefening. De foorkramers kunnen dan al eens een kermis meepikken en als we hen hier ook nog striktere beperkingen opleggen, is het helemaal niet meer leefbaar. Sommigen vinden het zelfs niet verantwoord om de kermis te laten plaatsvinden. Maar als iedereen zich houdt aan de richtlijnen, kan dit wel in alle veiligheid gebeuren. Ik hoop alvast dat het weer toch nog meezit, zodat de bezoekers ook kunnen genieten van een gezellig terrasje.”

    Overleg

    Een andere bron, die aanwezig was bij de toewijzing van de plaatsen, vertelt ons een heel ander verhaal: “Nadat woensdagnamiddag de plaatsen waren afgetekend, hebben de vertegenwoordiger van de stad, een betrokken foorkramer en een horeca-uitbater samengezeten. Uiteindelijk is in overleg een oplossing gevonden door het kraam wat te verschuiven. Een dag later is ook na overleg een kraam verhuisd naar de kant van het voormalig RTT-gebouw. Dat waren de problemen en die zijn opgelost. De horecazaken in de Langemuntstraat kunnen zelfs hun terrassen nog meer uitbreiden.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons