Vakantie gepland? Kids-ID bij de hand!

    07 juni 2019

    NINOVE – Met de vakantie in het vooruitzicht, is het belangrijk om na te gaan of jouw kinderen over een geldige kids-ID beschikken. Je kunt deze aanvragen bij de dienst Bevolking.

    De kids-ID is een officieel elektronisch identiteitsdocument voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar. Deze identiteitskaart is 3 jaar geldig.

    De kaart bevat verschillende identiteitsgegevens en een foto van het kind. Ze is ook voorzien van meerdere veiligheidselementen om vervalsing te bemoeilijken.

    Het is een geldig reisdocument, waarmee kinderen kunnen reizen in landen van de Europese Unie en in sommige landen daarbuiten. Wanneer je naar een land reist waar de kids-ID niet geldig is, moet je een nationaal paspoort aanvragen.

    De kids-ID is verplicht wanneer het kind naar het buitenland gaat (tenzij het kind een nationaal paspoort heeft).

    Je kunt deze identiteitskaart voor kinderen aanvragen op het stadhuis.

    Info: Dienst bevolking, Centrumlaan 100 Ninove – 054-31 32 65 – bevolking@ninove.beKids-ID aanvragen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons