Aanleg nieuwe waterleiding zorgt voor hinder op Denderhoutembaan

    08 juni 2023

    NINOVE – De Watergroep legt onder het fietspad op de Denderhoutembaan een nieuwe waterleiding aan. Fietsers moeten daardoor op de rijweg.

    De werken zijn maandag 5 juni gestart voor het aanleggen van een nieuwe waterleiding onder het fiets- en voetpad langs de Denderhoutembaan. Daardoor is het fietspad richting Ninove onderbroken en moeten de fietsers de rijweg delen met het andere verkeer. Beurtlichten en een snelheidsbeperking tot 30 km/uur zouden het verkeer in goede banen moeten leiden ter hoogte van de werken.

    Onveilig

    Toch vonden een aantal omwonenden en ouders van fietsende schooljeugd dit een te onveilige situatie en lieten ze dat ook aan het stadsbestuur weten.

    “Ik ben deze voormiddag nog even gaan kijken”, vertelde ons donderdag 8 juni de schepen voor mobiliteit Wouter Vandewinkel (Samen). “Het probleem is natuurlijk, dat de leiding onder het huidige fietspad komt. De werfzone moet voldoende breed zijn voor de machines. De fietsers moeten daardoor inderdaad op de weg rijden. We hebben inmiddels wel de lange wachttijd voor rood laten aanpassen. Die beurtlichten, de snelheidsbeperking en extra signalisatie zijn vrees ik de minst slechte oplossing voor de duur van de werken. Ik ben best bereid om nog met de buurt te overleggen of we nog meer kunnen doen.”

    Wat wellicht kan verbeteren is de aansluiting met de Wilgenlaan. Als je vandaar richting Denderhoutem opdraait, heb je geen goed overzicht van welke kant het verkeer komt. Een uitrijverbod en een wegomlegging via de Lindendreef zou daaraan kunnen verhelpen.

    Fietspad

    Het goede nieuws is voor de schepen, dat dit de voorbereidende werkzaamheden betreffen voor de totale heraanleg van het fietspad over de volledige lengte van de Denderhoutembaan.

    De Ninoofse gemeenteraad ging op 18 juni 2020 akkoord met een samenwerkingsovereenkomst met Haaltert. Die gemeente organiseert de gunning van de opdracht voor de studie, het ontwerp, de aanbesteding en neemt de leiding over de uitvoering van de werken voor haar rekening. Ninove deelt de kosten voor de werken op haar grondgebied.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons