Asverschuivingen moeten snelheid remmen op Tenbergkets

    24 september 2022

    MEERBEKE – Op vraag van een buurtbewoner, zijn twee asverschuivingen geplaatst op Tenbergkets. De maximaal toegelaten snelheid bedraagt er 50 km/uur. Dit is een proefopstelling, waarop nadien een evaluatie volgt met de betrokkenen.

    Sinds op de Brusselsesteenweg ter hoogte van Roesbeke verkeerslichten staan, is een zoveelste sluipweg ontstaan naar en van de Halsesteenweg om het kruispunt Tramstatie te ontwijken.

    Metingen

    De snelheidsremmers zijn opgesteld op de helling tussen de beek en de aansluiting met Tenberg, waar enkele huizen staan. Het verkeer richting Tenberg heeft voorrang op dat richting Halsesteenweg.

    “De remmers zijn er op vraag van een buurtbewoner gekomen”, bevestigde de schepen voor mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen). “Naar aanleiding van die vraag is een telling uitgevoerd. Deze gebeurde wel ter hoogte van Tenberg en niet op Tenbergkets zelf omdat daar de meter niet kan worden opgehangen. Op een kleine 7.000 voertuigen waren er meer dan 700 in overtreding of 100 overtredingen per dag. De maximaal geregistreerde snelheid bedroeg 102 km/uur of dubbel zo hoog als toegelaten. Gezien de sterkere bebouwing en het feit, dat op Tenberg zelf op de straat wordt geparkeerd, mogen we aannemen, dat de snelheden op Tenbergkets minimaal zo niet hoger liggen dan op de plaats van de meting.”

    Controles

    De politie van Ninove controleerde langs Tenberg de afgelopen 3 jaar in totaal 1.013 voertuigen: 850 hielden zich aan de maximumsnelheid, 173 (17,08 %) waren in overtreding.

    Op Tenbergkets zelf zijn nog nooit snelheidscontroles gebeurd. Als je daar de maximale 50 km/uur aanhoudt, word je als een simpele duif nog altijd geregeld voorbijgeflitst door gehaaste chauffeurs. En dat zijn niet alleen toevallige argeloze passanten.

    De huidige opstelling is een proefproject. Het zal na afloop worden geëvalueerd met de betrokken bewoners.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons