Begijnenbrug terug afgesloten wegens werken

    07 November 2022

    NINOVE – De brug kreeg vorige week een nieuwe toplaag. Van 7 tot 18 november gebeuren nieuwe werken.

    De Begijnenbrug, tussen de Burchtstraat en de Désiré De Bodtkaai/Moeremansplaats, is vanaf maandag 7 november afgesloten voor het vernieuwen van een plateau en putdeksels. De werken zouden duren tot vrijdag 18 november.

    Gedurende deze periode is de brug niet toegankelijk: van maandag tot vrijdag tussen 7 uur en 17 uur.

    Dinsdag 8 november zou de brug even open zijn voor de wekelijkse markt, maar daarna dus terug afgesloten.

    Inmiddels kent zowat iedereen de gebruikelijke wegomleggingen.

    Werken

    Het is immers niet de eerste keer, dat de brug is afgesloten. Al valt het dit jaar nog mee. Voor asfalteringswerken in de Burchtstraat was de brug van 16 tot 18 maart dicht en dus ook vorige week van woensdag 2 tot vrijdag 4 november.

    Vorig jaar was het even andere koek. Eerst waren er zichtbaarheidstesten op 15 februari. Daarna liet de Vlaamse Waterweg nv van 3 tot 28 mei de elektromechanische sturing van de brug vernieuwen. Die werken liepen uit tot 4 juni. Tenslotte is de brug nog eens afgesloten van 18 oktober tot 22 december.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons