Bevraging bewoners Hemelrijk over bijkomende snelheidsremmers

    17 januari 2024

    MEERBEKE – Via een proefopstelling wil de schepen voor mobiliteit Stijn Vermassen (Samen) nagaan of een bijkomende asverschuiving de verkeersveiligheid op Hemelrijk zou ten goede komen.

    De bewoners van Hemelrijk kregen een brief in de bus, waarin de schepen hen bevraagt over de wenselijkheid van bijkomende snelheidsremmers. Vooral tijdens de ochtend- en avondspits is de straat een druk gebruikte (snel)weg tussen de Halsesteenweg en de Edingsesteenweg.

    Te snel

    Op Hemelrijk is de maximale toegelaten snelheid 50 km/uur, al lijkt niet iedereen zich daaraan te houden. Daarom zijn op dit traject sinds september 2018 drie snelheidsremmende asverschuivingen voorzien.

    Vorig jaar hield de verkeersdienst van de Ninoofse politie daar drie snelheidscontroles. In januari reed 5,18 % van de gecontroleerde chauffeurs te snel, in juni was dat 5,71 % en in november 8,37 %. Van de in totaal 741 gecontroleerde bestuurders is vorig jaar gemiddeld 6,21 % geflitst.

    In Denderwindeke zijn vooral de Heirebaan, Vreckom en de Krepelstraat gekend als wegen voor laagvliegers. De eerste twee straten lieten vorig jaar respectievelijk 30 % en 38,81 % snelheidsovertredingen noteren. Hemelrijk is wel dichter bebouwd en dus komen ook meer klachten binnen in verband met overdreven snelheid.

    Brief

    Daarom bezorgde de schepen voor mobiliteit samen met een medewerker een brief aan de bewoners van Hemelrijk.

    “Op regelmatige tijdstippen komen op de mobiliteitsdienst via de telefoon en mail meldingen binnen van bewoners omtrent de te hoge snelheden in de straat. Aangezien zowel de verkeersleefbaarheid als de veiligheid ons nauw aan het hart liggen, hebben wij de intentie om via een proefproject verkeersremmende objecten te plaatsen in Hemelrijk.”

    De schepen nodigt hen uit om hun mening te geven in verband met de plaatsing van verkeersremmers ter hoogte van de huisnummers 53 en 70, in de buurt van de toegang tot de gemeentelijke begraafplaats. Dat kan tot 15 maart.

    Info: dienst mobiliteit 054-50 50 50 – mobiliteit@ninove.be.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons