Burgemeester De Jonge: “Onze politie ervaart een gebrek aan vertrouwen.“

  01 februari 2022

  NINOVE/OUTER – Karolien De Roose (N-VA) vroeg tijdens de gemeenteraad van 24 januari aandacht voor de problemen, die de verkeersomleggingen tijdens de werken aan de Brakelsesteenweg ook in Outer veroorzaken.

  “Veel aandacht ging al naar klachten vanuit Appelterre-Eichem, waardoor de ‘kant Outer’ wat op de achtergrond verdween”, aldus het raadslid.

  Daarom stelde ze een aantal vragen in verband met de Bovenhoekstraat: het eenrichtingverkeer en de eventuele onveiligheid voor tegemoetkomende fietsers en de wild parkerende vrachtwagens. In de Outerstraat zou er sprake zijn van spookrijders.

  Ze wou ook weten hoeveel acties de politie al heeft gevoerd in Outer om de tonnagebeperking te handhaven en op welke termijn herstellingen gepland zijn van het beschadigde wegdek op het omleidingstraject.

  Gebrek aan vertrouwen

  “Alle klachten krijgen een passend antwoord”, aldus burgemeester Tania De Jonge (Open VLD).

  Wel wou ze nog iets kwijt. “De handhaving en controles gebeuren ook in Outer. De politie ervaart een gebrek aan vertrouwen omwille van de interpellaties daarover. Die controles zijn voor hen echt prioritair, bovenop alle andere verplichte controles. We krijgen trouwens ook van op Roost, de Krepelstraat en elders klachten. De werken op de Brakelsesteenweg hebben een enorme impact op verschillende wegen. We hebben niet gekozen voor die overlast, maar kunnen hem nu eenmaal niet vermijden.”

  Schepen voor mobiliteit en openbare werken Wouter Vande Winkel (Samen) trad haar bij: er is al voorlopig oplapwerk gebeurd aan het wegdek. Na de werken zijn investeringen voorzien.

  “De dienst openbare werken zit er met de neus bovenop. Ik hoop bij het Agentschap Wegen en Verkeer nadien een deel van de herstellingskosten te kunnen recupereren.”

  Info: herbekijk hier het volledige debat over deze interpellatie.   

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons