Controles langs omleidingswegen blijven nodig

  05 november 2021

  NINOVE – De lokale politie blijft controleren op de wegomleggingen tijdens de wegenwerken op de Brakelsesteenweg. Op die manier wil ze de overlast voor de bewoners langs de omleidingswegen zo laag mogelijk houden.

  De afgelopen drie dagen heeft de lokale politie opnieuw meerdere controles uitgevoerd op die omleidingswegen.

  Zwaar vervoer

  Diverse buurtbewoners meldden, dat het doorgaand zwaar vervoer daar voor problemen blijft zorgen. Niettegenstaande de duidelijke en veelvuldige signalisatie van de wegomleggingen voor zwaar vervoer, rijden nog steeds meerdere vrachtwagens langs de omleidingswegen.

  In de Eichemstraat zijn 25 chauffeurs van vrachtwagens geverbaliseerd omdat ze de tonnagebeperking negeerden.
  Bestuurders zonder verblijfplaats in België moeten de boete van € 182,84 onmiddellijk betalen via een bankkaart of cash.
  Overtreders, die wel in België zijn ingeschreven, krijgen de boete thuis toegestuurd.

  Snelheid

  Uit analyses van de snelheidsmetingen blijkt, dat ongeveer 75 % van alle bestuurders zich houdt aan de maximaal toegelaten snelheid van 50 km/uur.
  Iets meer  dan 24 % rijdt, voornamelijk in de daluren, tussen de 50 en de 70 km/uur.
  Minder dan 1 % van alle bestuurders gaat serieus over de snelheidslimiet. Dat is vooral ’s avonds laat en ’s nachts het geval.

  Op basis van deze gegevens zal de Ninoofse politie snelheidscontroles uitvoeren op de meest cruciale momenten.

  MLI – Foto lokale politie Ninove

   

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons