De eerste fietsnietjes komen eraan

    15 september 2021

    NINOVE – Meer dan 80 fietsnietjes zullen in het centrum en de deelgemeenten een plaats krijgen. Ze moeten kort parkeren voor fietsers mogelijk maken.

    Met die fietsbeugels wil de stad op drukbezochte publieke plekken en aan handelszaken het de fietsers gemakkelijker maken om kort te parkeren.

    Schepen voor mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen): “Het gebruik van de fiets zit in de lift. Dus willen we de infrastructuur voor fietsers gevoelig verbeteren.”

    Grote vraag

    De keuze van de locaties gebeurde via mijn.ninove.be, het burgerplatform van de stad. Daarop kon je inplantingsplaatsen suggereren voor die fietsnietjes. Het groot aantal aanvragen wijst op een grote vraag.

    “Oorspronkelijk hadden we 50 stuks voorzien. Uiteindelijk kregen we voor 80 fietsnietjes een aanvraag binnen. In totaal hebben we er 100 aangekocht, om ook toekomstige vragen te kunnen beantwoorden.”

    Info: fietsnietjes-locaties.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons