De Radijzenhoek als oplossing voor parkeerprobleem in Pamelstraat

    22 juni 2022

    NINOVE – Ilse Malfroot (Forza Ninove) vroeg nogmaals naar een stand van zaken in verband met de al lang beloofde 2 shop&go parkeerplaatsen in de Pamelststraat. In een adem kaartte ze ook het parkeerbeleid en de parkeerovertredingen aan in deze lange smalle straat.

    Aan de interpellaties over de 2 shop&go parkeerplaatsen in de Pamelstraat is al meer tijd besteed, dan aan de realisatie ervan. Ze staan er immers na meerdere jaren nog altijd niet.

    “Er komt eindelijk beweging in dat dossier”, aldus de schepen voor parkeerbeleid Alain Triest (Open VLD). Tenminste als de firma, die de sensoren moet plaatsen, daar kan werk van maken. “Ze zullen zo snel mogelijk worden geplaatst, al heb ik u dat 7 maand geleden ook al gezegd.”

    Maar dat is dus blijkbaar de realiteit.

    Parkeerbeleid

    Ondanks de aanpassingen in het nieuwe parkeerbeleid is handhaving volgens de schepen de enige manier om de mentaliteit van de foutparkeerders in de Pamelstraat en ook de Nederwijk te kunnen keren.

    “Sommigen trekken er zich totaal niets van aan, dat ze voor een garagepoort parkeren. Meer nog, als die bewoners reclameren, maken de foutparkeerders nog van hun oren.”

    Hij suggereerde onteigeningen of een achterliggende parallelweg als mogelijke oplossing voor een deel van de Pamelstraat.

    Veerle Vanderpoorten (Forza Ninove) stelde voor “om die vuilen hoek van de Radijzenhoek op te kopen.”

    Haar partijgenoot D’haeseleer had dat ook al eens onderzocht. “Maar die grond is eigendom van wel 96 erfgenamen, die wonen tot in Amerika en Canada. Dat krijg je administratief dus moeilijk rond.”

    Radijzenhoek

    Al stelde hij wel een oplossing voor.

    “Momenteel staan daar al auto’s geparkeerd. Met wat creativiteit kun je daar misschien tot 100 wagens kwijt. Probeer dat perceel niet aan te kopen, maar laat de stad aan de stadsdiensten de opdracht geven dat gras te maaien in het kader van openbaar nut en eventueel half te verharden. Dan zou je voor een gedeelte van de Pamelstraat-Nederwijk al een groot probleem hebben opgelost.”

    Dat en een aantal woningen opkopen. “Je hebt daar een aantal opportuniteiten. Dan is het geld van de stad nuttig besteed. Maar onderzoek alvast de mogelijkheid van dat perceel. Een constructieve oplossing, aangeboden door de oppositie.”

    Openbaar nut

    Lieven Meert (Samen) viel wel voor die oplossing.

    “Een aantal jaar geleden hebben we dat al eens onderzocht. Juridisch gezien mag dat natuurlijk niet en de administratie was daar vierkant tegen. Ik wou een parkje met speeltuin en parkeerplaatsen realiseren. Er was al een inrichtingsplan. Daar is plaats genoeg voor en het zou enige verlichting geven voor de parkeerdruk, natuurlijk niet voor het begin van de Pamelstraat. Ik zou dat gewoon doen om reden van openbaar nut.”

    Volgens burgemeester De Jonge (Open VLD) is de stad ondertussen zelfs mede-eigenaar van dat perceel. “Ik denk dus dat we het recht hebben om dat perceel te onderhouden en in te richten.”

    Henri Evenepoel (Open VLD) pleitte van zijn kant om te werken met een recht van voorkoop voor de vele kleine huisjes ter breedte van een venster en een deur.

    “Ik ben toch tevreden voor de Nederwijk, dat de nieuwe parking aan de Mallaard zo druk wordt gebruikt. Dat is de reden waarom we de Mollekensweg indertijd hebben aangelegd met klinkers en verlichting. Als je dus in die buurt iets kunt uitwerken, kan dat aantrekken.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons