Een beetje te snel is ook te snel

    16 december 2020

    NINOVE – 1 op 4 chauffeurs houdt zich niet aan de toegelaten maximum snelheid. Zo bleek andermaal na een snelheidscontrole op drie grote verkeersassen in Ninove.

    9 op de 10 Vlaamse autobestuurders zijn ervan overtuigd, dat je bijdraagt aan een veilige en leefbare buurt door je aan de snelheidslimieten te houden. Bovendien kun je op tijd reageren als er iets onverwachts op de weg gebeurt.

    Een en ander blijkt uit een onderzoek, dat de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) in juni liet uitvoeren bij Vlaamse autobestuurders. Toch vindt niet iedere bestuurder de limiet altijd en overal even gerechtvaardigd.

    Om te benadrukken, dat het naleven van de maximumsnelheid steeds belangrijk is, start de VSV een nieuwe campagne. Deze wijst er op, dat de snelheidslimiet vooral een veiligheidslimiet is. Het volledige artikel van de VSV kan je nalezen op de link onderaan dit artikel.

    Controles

    Vanuit dit perspectief organiseerde de lokale politie Ninove op 15 december in de loop van de namiddag en avond weer een snelheidscontrole.

    Deze vonden plaats op de drie grote verkeersassen: de Geraardsbergse-, Brakelse- en Halsesteenweg.

    • Op de Geraardsbergsesteenweg in Aspelare reed de helft van de bestuurders te snel: ongeveer 240 van de 480 gecontroleerde voertuigen.
    • Bij controles op de Halsesteenweg bleek 1 op 5 bestuurders de snelheidslimiet te overschrijden.
    • In de loop van de avond zijn bestuurders op de Brakelsesteenweg gecontroleerd. Hier negeerde meer dan 1 op 6 bestuurders de toegelaten snelheid.
    • In totaal zijn op deze drie controleplaatsen ongeveer 1.900 voertuigen gescand; 478 ervan zijn geflitst: 25,15 %.

    De politie van Ninove betreurt deze cijfers en roept de bestuurders op om de maximaal toegelaten snelheid te respecteren. De politie zal blijven inzetten op anonieme snelheidscontroles op diverse locaties.

    Te snel rijden is nog steeds een van de grootste doodsoorzaken in het verkeer.

    Info: VSV-rapport.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons