Eind dit jaar geen loketten meer in NMBS-station van Ninove

    01 februari 2021

    NINOVE – De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) sluit eind dit jaar de loketten in Ninove. Dat gebeurt ook nog in andere stations, waar het aantal klanten aan de loketten volgens de NMBS zeer laag is.

    Eind dit jaar sluiten de loketten in 44 stations: 19 in Vlaanderen, 3 in Brussel en 22 in Wallonië. Het gaat over kleine stations met een zeer laag aantal klanten aan de loketten. Daarbij hoort ook het station van Ninove.

    Digitalisering

    De NMBS speelt daarmee in op de toenemende digitalisering van de ticketverkoop. Vijf jaar geleden kocht nog ruim de helft van alle treinreizigers zijn ticket of abonnement aan een loket in een van de stations. Momenteel is dat minder dan 20 procent. De verkoop via de ticketautomaten, maar vooral via de website en de app namen evenredig toe

    Volgens de NMBS is de trend van meer digitale aankopen versterkt door de coronacrisis, maar was die ook al duidelijk daarvoor.

    Na de sluiting zullen nog 91 van de 550 stations van de NMBS een bemand loket hebben: zo’n 16 procent. Dat blijft meer dan Frankrijk (13 procent) en Nederland (4 procent).

    De definitieve sluiting zal pas eind dit jaar plaatsvinden. Tot dan zullen de loketten nog slechts twee of drie dagen per week open zijn.

    Daarna zullen in de stations op de drukste momenten stewards aanwezig zijn.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons