Elektromechanische renovatie van Oude Kaaibrug en Begijnenbrug

    28 September 2020

    NINOVE – De komende maanden zijn renovatiewerken gepland aan de Oude Kaaibrug en de Begijnenbrug. Deze gebeuren in opdracht van de Vlaamse Waterweg nv.

    Eerst is de Oude Kaaibrug aan de beurt. De werken hebben plaats van 5 oktober tot midden december 2020.

    Het gaat om de renovatie van het elektromechanisch gedeelte. Verschillende onderdelen zijn einde levensduur, niet meer conform aan de huidige veiligheidsvoorschriften of aan revisie toe.

    Zo zullen onder andere de elektrische schakelkast en de hydraulische aandrijving van de brug worden vernieuwd. Tegelijk gebeurt ook een revisie van de hydraulische cilinders en de mechanische onderdelen. De kostprijs bedraagt € 797.101,96 (excl. BTW).

    Wegomlegging

    Tijdens de werken zal de brug in open stand staan. Daardoor is zij niet toegankelijk voor het publiek.

    • Het centrum blijft bereikbaar via de Burchtstraat en de Mallaardstraat-Graanmarkt.
    • Tijdens de wekelijkse markt verhuizen de marktkramen van de Graanmarkt naar de Centrumlaan. Hierdoor blijft de Graanmarkt vrij.
    • De parking aan de Oude Kaai (ter hoogte van de drankencentrale) zal tijdens de werken zijn ingericht als werfzone.

    De werken aan de Begijnenbrug zijn in het voorjaar van 2021 gepland. Ook hier gaat het om vernieuwing van het elektromechanisch gedeelte. De kosten hiervoor bedragen € 467.211,90 (excl BTW).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons