Fietsnietjes voor 160 fietsparkeerplaatsen

    19 april 2021

    NINOVE – De vraag waar zogenaamde fietsnietjes moeten komen, leverde 36 originele locaties op. Daarom voorziet de stad niet 50 maar 80 exemplaren, goed voor 160 extra fietsparkeerplaatsen in Ninove en deelgemeenten.

    Ninove wou 100 extra fietsparkeerplaatsen creëren in de vorm van 50 fietsnietjes. In december startte een rondvraag naar goede locaties hiervoor. 42 Ninovieters bezorgden 36 originele locaties. Op basis van deze suggesties voorziet de stad niet 50 maar 80 fietsnietjes om over het grondgebied van Ninove te verdelen.

    Deelgemeenten

    Er worden meer fietsnietjes per plaats voorzien, dan oorspronkelijk gepland: meestal 4 in plaats van 2.

    In de kern van elk deelgemeente zullen minstens 4 exemplaren staan.

    In Appelterre en Aspelare werkt de stad samen met De Lijn om overdekte fietsenstallingen te voorzien in het verlengde van de bushokjes. De Lijn zorgt voor dezelfde uitvoering als de bushokjes, de stad betaalt een bijdrage.

    Als alles volgens planning verloopt, kan de stad in mei de bestelling plaatsen. Het is de om voor de zomer te starten.

    Info: locaties fietsnietjes.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons