Goed nieuws voor fietsverbinding Lindenbergstraat

    11 maart 2022

    OUTER – Op vraag van Caroline Vanbrabant (Forza Ninove) komt een geasfalteerd fietspad vanaf de Lindenbergstraat richting de spoorweg, parallel met de Aardeweg.

    Tijdens de gemeenteraad van 21 februari stelde zij voor om de voet -en fietsweg vanuit de Lindenbergstraat richting Outer tot aan de spoorwegbaan, toegankelijker te maken voor fietsers en voetgangers. “Het pad ligt er nu heel gevaarlijk bij. Het zou dus fijner en veiliger kunnen zijn.”

    Provincie

    “Tot voor enkele jaren was dit een vrij ontoegankelijke modderweg”, antwoordde schepen voor mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) haar. “Maar het comfortniveau halen we daar niet voor fietsers. Om er een treffelijk fietspad van te maken, botsen we op de subsidiëringsmogelijkheid van de provincie, die is gewijzigd. Het pad moet daarvoor overal 2,5 m breed zijn; aan de aansluiting met de Terrasstraat loopt het tussen twee huizen en daar is dit niet het geval.”

    Eigen kosten

    Zelf vond de schepen die regelgeving veel te strikt. “Het gaat om 50 m op een totale lengte van 800 m. Ik wil nog één poging doen om de pragmatiek te doen zegevieren. Als we het op eigen kosten doen, zal het pad 1,2 m breed zijn.”

    “Als we op die subsidie moeten wachten, komt er niets van in huis”, voorspelde Vanbrabant. “Pas die trage weg gewoon aan voor fietsers en wandelaars. Alle mensen uit de buurt vragen er al zolang naar. Schuif dit niet op de lange baan.”

    Dat was ook niet de bedoeling voor de schepen. Tenslotte stemden alle raadsleden ermee in, dat de stad het pad zelf zou asfalteren als er tegen eind 2022 geen tussenkomst is van de provincie.

    MLI – Foto Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons