Gratis vervoer naar het vaccinatiecentrum

    23 maart 2021

    NINOVE – De stad zorgt voor gratis vervoer naar het vaccinatiecentrum. Dat kan met een Lijnbus, de trein of per taxi.

    De stad wil de drempel voor vaccinatie zo laag mogelijk houden. Samen met Geraardsbergen werkte Ninove maatregelen uit, die het vaccinatiecentrum voor iedereen vlot bereikbaar moet maken.

    De Lijn

    Elke inwoner kan op de dag van de vaccinatie gratis met de bus naar het vaccinatiecentrum aan de Bevrijdingslaan komen.

    Een SMS met tekstbericht VCNIN naar het nummer 4884 op de dag van de vaccinatie volstaat. Per gsm kun je maximum 2 gratis heen- en-terug-tickets aanvragen.

    Heb je geen gsm, dan kan je een papieren ticket aanvragen via het callcenter op het gratis nummer 0800-20 507. Het ticket wordt je dan onmiddellijk per post opgestuurd.

    Het is wel belangrijk, dat je steeds je afspraakbevestiging voor de vaccinatie bij je hebt.

    De stad betaalt De Lijn € 3 voor een heen-en-terug-ticket. Die samenwerking loopt tot de sluiting van het vaccinatiecentrum.

    Trein

    Ook de NMBS biedt een gratis treinticket aan. Je kunt dit zowel voor de eerste als voor de tweede prik aanvragen.

    Dat kan overal: online of in het station.

    Het vervoersbewijs is alleen geldig op de dag van vaccinatie.

    Ook dit ticket moet je samen met de afspraakbevestiging voor de vaccinatie spontaan tonen aan de treinconducteur.

    Taxi

    Er is ook een oplossing voor inwoners zonder eigen vervoer, die niet in staat zijn het openbaar vervoer te gebruiken én geen hulp kunnen vragen via hun netwerk.

    Drie erkende Ninoofse taxibedrijven (Taxi Sam, Tax-C en Taxi Roesbeekhoeve) verzorgen voor hen aan een forfaitaire prijs het vervoer naar het vaccinatiecentrum.

    De stad biedt het taxivervoer gratis aan voor inwoners vanaf 70 jaar of aan bezitters van een parkeerkaart voor personen met een beperking.

    Valt je buiten deze doelgroep, dan betaal je € 5 rechtstreeks aan het taxibedrijf voor een taxirit heen en terug naar het vaccinatiecentrum. De stad betaalt het restbedrag.

    Je kunt een taxirit reserveren via het callcenter op het gratis nummer 0800 20 507, nadat je een uitnodigingsbrief hebt gekregen. Dit taxivervoer is ook mogelijk voor rolstoel- of rollatorgebruikers.

    Taxi Sam biedt aangepast rolstoelvervoer aan. Ook hier loopt de reservatie via het callcenter van het vaccinatiecentrum.

    Het is tegelijk een oplossing voor senioren en mensen met een beperking én een steun aan de zwaar getroffen taxisector.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons