Grondige vernieuwing en verbreding jaagpad tussen Pollare en Ninove

    19 augustus 2020

    NINOVE – De Vlaamse Waterweg neemt de vernieuwing van het jaagpad op in de planning. De concrete uitvoering gebeurt wellicht in 2022.

    Het jaagpad langsheen de Dender is een veelgebruikt wandel- en fietspad, zeker de laatste maanden.

    Maar er komen steeds meer klachten over de toestand, waarin het jaagpad zich bevindt, vooral op Ninoofs grondgebied. Het probleem situeert zich vooral vanaf de grens van Pollare tot de grens met Pamel (Roosdaal).

    Naast putten, tientallen scheuren over de volledige breedte en oneffenheden is vooral ook de grindstrook tussen Pollare en Ninove een doorn in het oog van de vele gebruikers.

    Vernieuwingswerken

    De stad stelde ook deze problemen vast. Ze nam al meermaals contact op met de Vlaamse Waterweg, die verantwoordelijk is voor de jaagpaden in Vlaanderen.

    En daar kreeg de stad nu goed nieuws te horen.

    Burgemeester Tania De Jonge : “We namen al enkele jaren geleden contact op met de bevoegde diensten, evenwel zonder echte resultaten. Sindsdien zijn we blijven aandringen op de nodige werken. Nu zijn de vernieuwingswerken voor het jaagpad opgenomen in de planning van de Vlaamse Waterweg.”

    Grindstrook

    Jan Vanmarsnille (Vlaamse Waterweg) legt uit wat die werken inhouden : “Ze bestaan uit een verbreding van het 2 m brede jaagpad naar een volwaardig 3 m breed geasfalteerd jaagpad over het volledige tracé. Dat is vanaf de sluis van Pollare tot ca. 100 m opwaarts de voetgangers- en fietsersbrug De Zwarte Flesch in Pollare (Schuitstraat). We laten de volledige wegkoffer uitbreken. Er komt een volledig nieuwe wegopbouw van onderfundering, fundering, tussenlaag en toplaag uit asfalt. Hierbij vervangen we ook de grauwackehalfverharding in Pollare door asfalt.”

    Voor deze werken zijn eerst nog de opmaak van een milieueffectenrapport (MER) en de aanvraag van een omgevingsvergunning noodzakelijk. De uitvoering kan vermoedelijk pas gebeuren in 2022.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons